"18 Mart Deniz Zaferi Kupası”nı İÇDAŞ yüzücüleri kaldırdı

18 Mart Deniz Zaferi’ni anmak için yapılan “18 Mart Deniz Zaferi Kupası” yüzme yarışlarında 1’incilik kupasını Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü yüzücüleri kazandı.

100’üncü yılında Çanakkale’de 18 Mart Deniz Zaferi’ni anmak için yapılan “18 MartDeniz Zaferi Kupası” yüzme yarışlarında 1’incilik kupasını Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü yüzücüleri kazandı.

Anafartalar Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen yarışlara Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü, Çanakkale Belediye Spor Kulübü, Işık Gençlik Spor Kulübü, Elit Spor Kulübü, Çanakkale Akademi Gençlik Spor Kulübü yüzücüleri ile ferdi sporcuların katıldığı yarışlarda güzel bir rekabet yaşandı.

Yüzücüler, 18 Mart Deniz Zaferi kahramanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanlıklarına yakışır bir mücadele sergilediler. Geçtiğimiz hafta 21 Mart Cumartesi gün boyu süren yarışlarda Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü minik yüzücüleri kendilerinden büyük gayret ve çaba göstererek, gerçekleştirilen 99 yarışta 52 adet 1’lik madalyası, 36 adet 2’lik madalyası, 24 adet 3’lük madalyası kazandılar.

Alınan bu sonuçlarla 20.032 puana ulaşan Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü 1’lik kupasını kazandı. İÇDAŞ Spor Kulübü Başkanı Fuat Erkan Tekin: “İlk kez düzenlenen “18 Mart Deniz Zaferi Kupası” yüzme yarışlarında kazanılan 1’incilik kupası İÇDAŞ’lı sporcular için ayrı bir anlam taşıyor. Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına gerçekleştirilen müsabakanın 1’cisinde kupayı kaldırmak bizim için büyük onur. Atalarımıza layık mücadeleci sporcu bir ruhla onların izinden ayrılmadan sporcularımızın elde ettiği başarı onları ve İÇDAŞ yönetimini ayrıca mutlu etmiştir” dedi. Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü başarılı yüzücülerinden olan ve bu yarışlarda pek çoğu birden fazla 1’incilik madalyası kazanan sporcuların bazılarının ismi şöyle;

Zeynep Sena Tuna (3),

Asya Yavaş (3), 

Alpcaner Danacı (3), 

Nahide Karamercan (3), 

Bihan Necdet (3), 

Nisa Kahraman (3), 

Kutluhan Ege Akçakal (3), 

Tolga Candar (3), 

Mustafa Doğu Egesel (3), 

Nedim Can Danacı,

Berkin Berberoğlu (2), 

Elif Ada Çakıcı (2) 

Ilgaz Uğur (2),

Nil Savran (2),

Doğukan Songur (2), 

Sude Selin Kaya (2), 

Anıl Yazan (2),  

Ahmet Enes Akgüneş, 

Volkan Debreli (2), 

Buğra Kaan Durmaz, 

Karya Derin Çavga, 

Beril Yapıcı, 

Halil Eren Arslan, 

Berke Mete Özel, 

Hüseyin Gürkan Özpınar

Editör: TE Bilişim