4-6 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan Uluslararası Denizcilik Örgütü Dünya Denizcilik Günü yan etkinliği'ne 4 Kasım günü Başbakan Binali Yıldırım'ın katılarak bir konuşma yapacağı öğrenildi. 

Haliç Kongre Merkezinde yapılacak olan etkinliğe Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Güney Kore'li Kitack Lim  ile birlikte Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) 172 üye ülkenin temsilcileri katılım sağlayacak.

IMO sözleşmelerinin uygulama etkinliklerini arttırmak üzere her yıl bir üye ülkede Dünya Denizcilik Günü'nün yan etkinlikleri düzenleniyor.

Geçen yıl Japonya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliklere ilişkin devir bayrağını bu yıl için alan Türkiye;  4-6 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek etkinlikler için hazırlıklarını"Denizcilik Vazgeçilmezdir" teması üzerine sürdürerek büyük ölçüde tamamlamış durumda. 

Uluslararası arenada bir çok önemli üst düzey ülke temsilcisinin katılım sağlayacağı etkinliğin ilk iki gününde denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinin katılımı ile Uluslararası Sempozyum gerçekleştirilecek. Bu sempozyumun açılış konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım yapacak. 

4-6 Kasım tarihlerinde düzenlenecek sempozyumda son gün ise Türk Denizcilik Tarihinin Tanıtılması amacı ile etkinlikler tertip edilecek.

Pazartesi günü Deniz Ticaret Odasında basın tanıtımı yapılacak

Konuyla ilgili olarak 3 Ekim 2016 Pazartesi günü IMEAK Deniz Ticaret Odasında 4-6 Kasım tarihlerinde yapılacak etkinliğe ilişkin basına yönelik bir tanıtım toplantısı düzenlenecek.

Toplantıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli,3 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 14.00'da etkinlikle ilgili basını bilgilendirecek. 

Editör: TE Bilişim