Kumburgaz'da kayıp gençleri arama çalışmaları sonlandırıldı

Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle açılarak kaybolan 5 gençten 4 ünü arama çalışmalarında sona gelindi.

Yaklaşık 1 aydır denizden, havadan, kıyıdan devam eden operasyonlardan hiç bir sonuç alınamadı.  İstanbul Kumburgaz'da 17 Ağustos Pazar günü, Mikail Çelik (30), Serdar Demir (25), Doğan Demir (21), Şükrü Kahraman (28) ve Yusuf Büyükizgi'yi (29) isimli 5 mahalle arkadaşı genç, Kamiloba sahiline gelerek deniz bisikleti kiraladı. Bir süre sonra denizde gözden kaybolan gençlerden yalnızca Serdar Demir'in (25) cesedi 24 Ağustos tarihinde Marmara Adası yakınlarındaki Gündoğdu Köyü sahilinde bulundu. Ancak diğer 4 gençten 1 aydır haber alınamadı.

Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri'ne bağlı mayın arama gemileri ile AFAD, Genç Denizciler Dayanışma Derneği, Deniz Polisi, TPAO ya ait Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Petrol Arama Gemisi ile birlikte iki araştırma gemisi 4 hafta boyunca denizden, havadan, kıyıdan arama kurtarma çalışmaları yaptı. Geçtiğimiz hafta Sahil Güvenliğin arama kurtarma çalışmalarının sonlandırılmasının ardından dün itibariyle AFAD ve diğer arama unsurları da çalışmalarını durdurdu. Öte yandan yalnızca Sahil Güvenlik ekiplerinin günlük rutin devriyeleri sırasında arama çalışması yapacağı öğrenildi. Kayıp gençlerden Mikail Çelik'in abisi İsmail Çelik, çalışmaların sonlandırılmasından üzüntü duyduğunu söyledi. Çelik, “ Ben kalbi yaralı bir ağabeyim. Gönül ister ki aramalar hiç durmasın, devam etsin. Elimin altında imkânlar olsa, tüm donanmayı ve tüm unsurları süresiz seferber ederim. Ancak şimdilik elden bir şey gelmiyor. Allahtan umut kesilmez.” ifadelerini kullandı.

TUTUKLANAN DENİZ BİSİKLETİ İŞLETMECİSİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Olayın duyulmasıyla, ruhsatsız deniz bisikleti işlettiği iddia edilen Sinan Önügören tutuklandı. Ancak, 3 Eylül tarihinde delil yetersizliğinden Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı. Kayıp yakını aileler, Önügören'in serbest bırakılmasına büyük tepki gösterirken, tekrar tutuklama talebiyle mahkemeye başvuracaklarını belirtti. Acılı aileler, daha önce de İDO ve kaptanı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim