'Müezzinoğlu' Gemisi Mürettebatı Luanda Limanında Mağdur

Türk Bayraklı 92 metre uzunluğundaki Müezzinoğlu adlı kuru yük gemisinin kaptanı, DenizHaber'e gönderdiği mesajda Afrika'da; Angola'nın Lunada limanında mahsur kaldıklarını ve gemi donatanıyla iletişim kuramadıklarından ne yapacaklarını bilemediklerini bildirdi.

Kaptan Orhan Kurt; gemide bulunan 14 kişilik mürettebatın çoğunun 4-5 aydır maaş alamadıklarını belirtti. 

Angola'daki Türkiye Konsolosluğunun kendilerine yakın ilgi gösterdiğini ve yardımcı olduğunu söyleyen Kaptan Orhan Kurt, 14 personeli Türkiye'ye gönderebilmek için konsolosluğun çalıştığını, ancak kendilerinin milli servet olan gemiyi orada bırakıp gelmeyi içlerine sindiremediklerini bildirdi.

Kaptan Orhan Kurt'un mesajı şöyle:


Müezzinoğlu Gemisi'de Angolada Mahsur Durumda
Öncelikle Tüm Müslüman Camiasının Ramazan Bayramı Mübarek Olsun.
Ben bu Beşerler denizcilik A.Ş.'nin şu anda Angola'nın Luanda limanında terk ettiği Müezzinoğlu Gemisinin Kaptan'ıyın. Liman'a varalı 35 gün oldu. Dün yükümüzün tamamını tahliye ettik. Liman içinde demirde bekliyoruz. Yaklaşık 50 gündür şirket ile doğru dürüst bir temasımız yok. Sağolsun buradaki Konsolosluğumuz bize elinden geldiğinin fazlası ile yardımcı oluyor. Türkiye'deki ve dünyadaki yetkililerle bağlantılar sağlayıp gemideki 14 personeli ülkemize geri göndermek için elinden geleni yapıyor. Öncelikle Dış işleri bakanlığımıza ve nezdinde tüm ilgililere gayretlerinden dolayı teşekkür ederim. Personelimin çoğu 4-5 aydır maaşını alamıyor. Aileleri Türkiye'de perişan durumda. İşletmenin yerinde yeller esiyor. ITF burada bürosu olmadığı için hiç bir şey yapamıyor. Son çare gemiyi burada terk edip Türkiye'ye dönmek gibi gözüksede Personelin çoğunluğu Milli servet olan bu gemiyi burada bırakıp gitmek istemiyor. Maaş alamıyorlar olsa bile Yapılan girişimler sonuç verirse yakıt alıp gemiyi Türkiye'ye getirmeye razılar. Konuya duyarlı yetkililerden ricam gerekli çabayı gösterip Gemiyi ve personeli Dünyanın bir ucu olan bu Afrika ülkesi Angola'dan kurtarmamıza yardımcı olsunlar.
Teşekkürler.
Kaptan
Orhan KURT


 

Editör: TE Bilişim