Merkezi Ankara’ da bulunan Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği’ nin amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturup 1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu ile Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Tebliğ’ in belirlediği yasal kurallara uyulmasını sağlamak amacıyla her sene geleneksel olarak düzenlediği Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği’ nin 5’ncisi 09-10 Haziran 2012 tarihleri arasında Ankara İli, Bala İlçesi, Kesikköprü Baraj Göleti’ nde gerçekleştirildi.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara il ve ilçelerinin yanı sıra Çanakkale, Çorum, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Niğde, Sakarya ve Yozgat illerinden 13 İl’den 700 katılımcının yer aldığı etkinliğin ilk gününde yakılan şenlik ateşi ile birlikte unutulmaz bir gece geçiren amatör olta balıkçıları ve aileleri pazar sabahının ilk ışıkları ile birlikte Ankara’ nın denizinde en büyük Turna balığını yakalayabilmek için kıyasıya yarıştı.

262 katılımcının kayıt yaptırdığı yarışmalar sonunda Ahmet Arslan 82,5cm boyundaki Turna balığı ile bottan en büyük balık yakalama birincisi olurken, Oğuz Doğan: 67,4cm boyundaki Turna balığı ile ikinci, Şahin Çelik: 67,3cm boyundaki Turna balığı ile üçüncü oldu. Bottan en çok balık yakalama birinciliğini ise 6 adet Turna balığı yakalamayı başaran Ramazan Yüksel kazandı.

Kıyıdan en büyük balık yakalama kategorisinde Serdar Baysal 53,7cm boyundaki Turna balığı ile birinci olurken, Abdullatif Ocakcı 48cm boyundaki Turna balığı ile ikinci, Hamza Yıldız 45,5cm boyundaki Turna balığı ile üçüncü oldu. Kıyıdan en çok balık yakalama dalında ise 3 adet Turna balığı yakalayan Fırat Polat birinciliği kazandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nden ve Ankara Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden de temsilcilerin bulunduğu yarışmalarda tüm katılımcılara Andoutdoor kupa mug, dereceye girenlere OLTACILARDER tarafından hazırlanan özel kupa, yarışma katılım belgesi ve sponsor firmaların sağladığı ödüller verilirken yarışmaya katılan fakat dereceye giremeyen yarışmacılara da sponsor firmalar tarafından sağlanan çeşitli hediyeler ve dernek tarafından yarışma katılım belgesi verildi.

 

Editör: TE Bilişim