Edirne'de bir vatandaş, toplam 11 bin lira borcunu ödeyebilmek için, böbreğini satışa çıkardı.

Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan Hayrettin Bulba, böbreğini satılığa çıkardığını duyuran ilanları, Saraçlar Caddesi ve Pazartesi Pazaryeri girişinin yanı sıra çeşitli yerlerdeki elektrik panolarına astı. Bir devlet bankasından 3 bin 600 lira kredi çeken Bulba, taksitlerini ödeyemedi. Borcu avukatlık ücretiyle birlikte 9 bin lira oldu. Edirne'deki esnaflardan 2 bin liralık mobilya da alan Bulba, borçlarını ödemek için böbreğini satışa çıkardı.

"DONÖRLER UYUŞSUN FİYAT KONUSUNDA YARDIMCI OLURUM"

Maddi imkanlarının çok bozulduğunu kaydeden Bulba, "Yapabileceğim en iyi şey böbreğimi satmak. Başka çıkar yolum yok. Sigaram, içkim yok. Sağlık durumum çok iyi. Donörler uyarsa hemen verebilirim. Donörler uyuşsun fiyat konusunda yardımcı olurum. Ben Edirne Karaağaç çocuğuyum, bizde yalan, dolan, hile olmaz. Yeterki uysun, hemen satıp borçlarımı ödeyeceğim. Tek böbrek ile yaşarım en azından başım rahat olur." dedi.

"'SURİYELİ VEYA AFGANİSTANLI BİRİ YAZMIŞTIR' DİYE DÜŞÜNDÜM"

Asılı ilanı gören esnaf Hasan Temel ise "50 yıldır burada yaşıyorum. Böyle bir ilanı görünce şaşırdım. İnsanların içler acısı durumunu gördüm bu şekilde. Allah yardımcıları olsun. İlk önce 'Suriyeli veya Afganistanlı birileri yazmıştır' diye düşündüm. Muhabir arkadaş yanımızda arayınca konuşan kişinin buradan olduğuna kanaat geldim. İnşallah birileri yardımcı olur da sıkıntısından kurtulur." diye konuştu.Cihan
Kaynak: cha