100 yıl sonra Türk bayraklı gemi Trablusşam'da   

KKTC'nin Gazimağusa limanı ile Lübnan'ın Trablusşam limanı arasında feribot seferleri başladı.

İlk seferin yapılması dolayısıyla Trablusşam'da düzenlenen törene, Türkiye'nin Lübnan Büyükelçisi Serdar Kılıç ile eşi Uğur Kılıç, organizasyonu yapan seyahat şirketinin sahibi Sami Safin ve Lübnanlı yetkililer katıldı.

Büyükelçi Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, feribotun Lübnan'a gelmesinin çok önemli bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu feribotun gelmesinin iki boyutu var: İlk defa Türk bayraklı bir yolcu gemisi, yaklaşık 100 yıl sonra Trablusşam limanına girdi. Ayrıca KKTC'nin Akdeniz havzasında, Suriye'den sonra, Gazimağusa bağlantılı yolcu taşıyan ikinci ülke seferi gerçekleştirilmiş oldu. Seferlerin başka bağlantılarının olması için çalışmalarımız sürecek."

Gazimağusa limanından kalkan ve Suriye'nin Lazkiye limanı aktarmalı olarak Lübnan'ın Trablusşam kentine gelen Akgünler 1 feribotu, Lübnan halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılandı.

Limana yanaşan feribota binen Büyükelçi Kılıç ve diğer yetkililer, KKTC'den feribotla gelen 14 seyahat acentesinin sahipleri ve sorumlularını "Hoş geldiniz" diyerek karşıladı.

Alınan bilgiye göre, şimdilik Lazkiye bağlantılı olarak her perşembe Lübnan'dan kalkarak, KKTC'den pazartesi günleri dönüşe geçecek feribotun 200 kişilik kapasitesi bulunuyor.

Feribottan iki ülke arasında gidiş geliş amacıyla yararlanılabileceği gibi, Lübnan vatandaşları, feribotu Lübnan'a getiren Prime Tours şirketinin organize ettiği paket turlarla 4 gün KKTC'de kalabilecek. KKTC ile Trablusşam arasındaki seferin 6 saat sürdüğü öğrenildi.  (aa)

Editör: TE Bilişim