100 Bininci Yolcu İzmir' de

Kruvaziyer turizminden aldığı payı her yıl arttıran İzmir, 2007 yılının 10 bininci yolcusunu karşıladı. Bu yıl İzmir'e kruvaziyer turizmi ile gelen 100 bininci yolcu, balayı için tatile çıkan İtalyan turist Paulo Romito oldu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, İtalya'nın Bari kentinden gelen dört günlük evli çift Paolo Romito ve Pasqua Gassi Romito'ya İzmir şapkası ve tişörtü hediye etti. Daha önce Türkiye'ye gelmediğini ifade eden Paolo Romito, "İzmir'i denizden izledik. Son derece batılı ve modern bir kent gördük. Burada olduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

İzmir'in kruvaziyer turizmden aldığı payın devamlı arttığını ve İzmir'i rotasına alan gemilere her geçen gün bir yenisinin eklendiğini söyleyen Kazançoğlu, "Odamızın büyük çabaları ile İzmir'in kruvaziyer turizminden aldığı pay her geçen gün artıyor. Gelen turistlerin büyük bir bölümü İzmir içinde kalıyor. Son olarak gelen 2 gemi ile birlikte bu yıl 42 gemi İzmir'e geldi ve 103 bin yolcuya ulaştık. Sene sonuna kadar gemi sayısı 123 olacak. Toplam 400 bin civarında yolcu bekliyoruz" diye konuştu..

Alıntı: Haberler.com

Editör: TE Bilişim