10 yalıya 100 Arap talip

Mütekabiliyet'ten sonra rotayı Avrupa'dan Türkiye'ye kıran Arap yatırımcılar, gözünü Boğaz'a dikti. Remax Satış Danışmanı Kırmızıtaş, "Boğaz'daki 10 yalı için 100 talip var" dedi

Global ekonomik krizden etkilenmeden istikrarlı şekilde yoluna devam eden Türkiye, Arap yatırımcıların gözdesi haline geldi. Mütekabiliyet Yasası'nın ardından yönünü Avrupa'dan İstanbul'a çeviren Arap yatırımcılar, artık Türkiye'de kalıcı olmak istiyor. Birçok markalı konut projesinden büyük metrekareli konut satın alan Arap yatırımcılar, Boğaz'da da yalı arıyor. Özellikle Beykoz ve Çamlıca bölgelerine bakıyorlar. Remax Satış Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, son 1 ay içinde Araplar'a iki villa sattığını, portföyünde bulunan 10 yalı için de yaklaşık 100 Arap alıcıdan teklif geldiğini söyledi. 

LİBYA VE ÜRDÜN'DEN MÜŞTERİ 

Arap yatırımcıların 'sağlamcı' olduğunu, bu nedenle alım-satım işlemlerinin uzun sürdüğünü söyleyen Kırmızıtaş, "Körfez Bölgesi'nin en büyük işadamlarından birisi yan yana 3 villa almak istiyor. Libyalı ve Ürdünlü işadamları da yalı aradıklarını bana ilettiler. Elimizdekileri gösterdik. Yanıt bekliyoruz" diye konuştu. Bugüne kadar yabancı yatırımcılara fiyatların yüksek gösterildiğini bunun da Türkiye'nin imajına zarar verdiğini belirten Kırmızıtaş "Bizim felsefemiz gerçek fiyatları söylemek. Böylece hem satış hızı artıyor hem de müşteri memnuniyeti en yüksek seviyeye çıkıyor" dedi. 

1 YILDA 6 MİLYAR DOLARI GEÇTİ 

Varlıklı Arap işadamları, güçlü ve istikrarlı ekonomisiyle Körfez'in ilgi odağı haline gelen Türkiye'ye yatırım yapmak için birbiriyle yarışıyor. Emlak Konut'tan 1 yılda 3.5 milyar dolarlık konut satın alan Araplar, sadece devlete değil, özel şahıslara ait gayrimenkullere de yoğun ilgi gösteriyor.

Arapların Türkiye'de gayrimenkule 1 yılda yaptığı yatırım 6 milyar doların üzerine çıktı. Özellikle İstanbul, Bolu ve Karadeniz bölgelerinden gayrimenkul alan zengin Araplar, bunların iç dizaynı için servet ödüyor. Villarının tavan süslemeleri için Hindistan'dan Türkiye'ye özel ustalar getiren Arap yatırımcılar, musluklarını altın kaplamayla yaptırıyor. 

Editör: TE Bilişim