Korsanların 'Ana Gemi'lerine benzeyen tekneleri Somali sahillerinden 10 mil açıkta batan 10 Hintli denizciyi bölgede devriye gezen Fransız savaş gemisi FS Surcouf kurtardı.

SeaNews Turkey'de yer alan EUNAVFOR çıkışlı habere göre, Dün sabah erken saatlerde meydana gelen olayda, korsanların ANA GEMİ (Mother Ship) olarak adlanndırıdıkları tipten teknelere benzeyen ve Hindistan bayrağı taşıyan tekneleri su almaya başlayan denizciler, imdat çağrısı yaptı.

Çağrıya, bölgede devriye görevi yapan EUNAVFOR gemilerinden Fransız FS Surcouf savaş gemisi cevap verdi. Makinesi arıza yapan ve su almaya başlayan tekneyi can salı ile terkeden 10 Hintli denizciyi, 26 mil uzaktan hızla gelerek yetişen Fransız savaş gemisi denizden topladı. 

Savaş gemisine alına denizcilerin şokta oldukları ve kurtarılınca çok rahatladıkları görüldü. Denizcilere sıcak duş ve yiyecek ve kuru giyecekler verildi. 

Kurtarıldıktan 45 dakika sonra denizcler tekneleriin tamamen batışını izledi. 

Surcouf tarafından kurtarıldıktan bir müddet sonra ise kazazedeler yine EUNAVFOR filosuna ait Belçika fırkateyni BNS Louise Marie'ye aktarıldı. Belçika fırkateyni kazazedeleri karaya çıkartacak.

 

 

Editör: TE Bilişim