1 Mayısı Gemi Sökümde Kutladı

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını sanayi dünyasının emek yoğun sektörlerinden olan Gemi Geri Dönüşüm tesislerinde çalışan emekçiler ile kutladı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını Gemi Geri Dönüşüm tesislerinde geçiren ve burada çalışan işçilerin bayramını tek tek kutlayan Milletvekili Dağ, bölgede bulunan tesisleri gezerek işçilerle bol bol sohbet etti, sorunları dinledi ve projelerini anlattı.İş kıyafetlerini giyerek çalışanlara yardım eden Hamza Dağ, eline şalama alarak geri dönüşüme kazandırılan Kuito isimli gemiden parça kesti. Öğle paydosunda tesis yemekhanesinde işçilerin karavanasını paylaştı. Yemek sonrası işçiler ile birlikte çimlerin üzerinde keyif çayı içen ve yorgunluk atan Dağ, işçilerle şakalaşarak günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 Hamza Dağ, programının sonunda bölgede faaliyet gösteren 22 firmadan müteşekkil olan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğini de (GEMİSANDER) ziyaret etti. İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ı makamında kabul eden GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.GEMİSANDER Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Adem Şimşek, “Emekçiler için büyük anlam ifade eden 1 Mayıs İşçi Bayramını sektörümüzün baş kahramanları olan emekçilerimizle kutlamanız bizleri çok mutlu etti” diyerek, Hamza Dağ’a bu ince düşüncesinden ötürü teşekkür etti.

BAŞKAN ŞİMŞEK, GEMİ SÖKÜMÜ'NÜN ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISINI ANLATTI

Milletvekili Hamza Dağ’a İlk defa 1976 yılında kurulan Gemi Geri Dönüşüm tesislerinin tarihçesi ve bugün geldiği konum hakkında bilgi veren Başkan Şimşek, gemi geri dönüşüm tesislerinin ülke ekonomisine ve istihdama olan katkısını anlattı. Türk gemi geri dönüşüm sektörünün üretimin yanı sıra çevre ve işçi sağlığında dünyada lider konumda olduğunu belirten Başkan Şimşek, tesislerde 2 bin kişinin doğrudan olmak üzere binlerce kişinin dolaylı olarak istihdam edildiği söyledi. Ziyaretin ardından gazetecilere konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Bugün 1 Mayıs olması dolayısıyla Aliağa’da Gemi sökümü işçileriye bir araya geldik. Aliağa teşkilatımızda sağ olsun bunu organize etti. Buradaki işverenlerimiz ve işçilerimizle beraber yemek yedik ve onlarla uzun uzun sohbet etme fırsatı bulduk. İşlerimizin durumlarını değerlendirdik, istek ve taleplerini aldık” dedi.

KUİTO TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU

Gazetecilerin tartışmalı gemi Kuito ile ilgili sorularını da yanıtlayan Hamza Dağ, “Gündemi uzun bir süre meşgul eden Kuito gemimizin söküm işlemlerini de takip ederek söküm işlemleri hakkında bilgiler aldık. Biz de tabi ki iş sağlığını, insan sağlığını ve onurunu önemseyen bir iktidarız. Toplu sözleşmemizde de bunu ısrarla dile getirdik. Bir yandan da ekonominin büyümesi, gelişmesi ve ekonomiye katma değerin sağlanması lazım.

Bu ikisini dengelemek gerekiyor. Bunların birinden vazgeçmek veya birinden taviz vermek mümkün değil. Dolayısıyla burada Kuito gemisinden bugüne kadar 15 bin ton demir ülke ekonomisine kazandırılmış vaziyette ve buradaki çalışmalar devam ediyor. Bir işçinin sağlığıyla alakalı, radyasyondan mütevellit bir durum söz konusu değil. Bundan sonrada olmayacağına dair net ifadeler söz konusu.

Aynı zamanda gemi söküm alanında böyle bir durum hâsıl olmaması, bir sıkıntı yaşanmaması noktasında radyasyona duyarlı x-ray cihazı koyulmuş ve buradan çıkan her parça bu x-ray cihazından geçiriliyor. Bu da atom enerjisinin uygun gördüğü bir cihaz.

Dolayısıyla bu açıdan, bu dönemde bu geminin buraya kazandırılması, burada hurdaların ayrılması ve bunun tekrar demir-çelik olarak ülke ekonomisine kazandırılması çok çok önemli. Dünya da bütün ülkeler bunu zaten bu şekilde yapıyorlar. Tabi bunun yanında insan sağlığı ve insan onuru da bizim için çok önemli. Biz bu ikisini aynı noktada, aynı değerde görüyoruz.

Bir rant veya iş veren düşmanlığı da bizim açımızdan çok doğru bir yöntem değil çünkü ülkeye katma değer sağlayan ve devlete vergi veren, vermiş olduğu vergiler doğrultusunda da ülkeye hizmet eden bir alan. Böyle bir alana da düşmanca bir tavır takınmayı da doğru bulmuyoruz.

Muhalefet partileri bu konuda düşmanca bir yaklaşım sergiliyor. Bunun ideoloji alt yapılarından kaynaklandığını zannediyorum fakat böyle bir yaklaşımı doğru bulmuyorum.Düşüncelerinizi her zaman söyleyebilirsiniz ama bunu doğru olmayan yalan yanlış haber ve bilgiler üzerinden inşa etmek doğru değil" diyerek Kuito ile ilgili tartışmalara da son noktayı koymuş oldu.

Editör: TE Bilişim