“ En iyi dostumu kaybettim”

DTO meclis toplantısında konuşan Odabaşı, herkese duygulu anlar yaşattı

Deniz Ticaret Odası Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda bir konuşma yapan Prof. Dr. Yücel Odabaşı’nın oğlu Yıldırım Odabaşı, “Kendi adıma sadece babamı değil en iyi dostumu, en iyi iş arkadaşımı, hayatta en sevdiğim ve en önemsediğim insanı kaybettim” diyerek kaybının çok büyük olduğunu dile getirdi.

“ O mükemmel bir babaydı”

Babasının vefatından bu yana geçirdikleri zor günlerde desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerini sunan Odabaşı,  “Bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Kalbinizin çok büyük olduğunu biliyoruz.  Türkiye ve Türk denizcilik sektörü olarak kaybımızın büyüklüğü tartışılmaz. Sadece Dünya’da ve Türkiye’de tanınan bir bilim adamını değil, aynı zamanda mükemmel bir babayı kaybettim. Babam hem benim için hem denizcilik sektörü için her zaman yol gösterici oldu” dedi.

“ Ömrünü Türk denizciğine adadı”

Amerika’da kalp krizi geçirdikten sonra Türkiye’ye dönen babasının, tek amacının Türkiye için faydalı olmak olduğunu ifade eden Odabaşı,

“Babam, öldüğü güne kadar tüm enerjisini Türk denizcilik ve gemi inşa sektörünün uluslararası arenada başarılı olması için harcadı. AB yolunda denizcilik sektörünün geliştirdiği stratejilerle de ticari olarak yapılan anlaşmaların çözüm yolunda hep sektörün yanında oldu. Özellikle son dönemde sektörün içinde bulunduğu durumdan çıkması için gecesini gündüzüne kattı. Onu hepimiz için çok zor bir dönemde kaybettik.  Beni Yücel Hoca yetiştirdi.  Bu benim yaşadığım en büyük onurumdur” şeklinde konuştu. 

“ Bu bayrağı birlikte taşıyacağız”

“Şimdi hepimiz için ondan aldığımız bayrağı taşıma zamanıdır. Bu zor günlerde hepimiz aynı gemideyiz” diyen Odabaşı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Babamın özellikle son zamanlarda sık sık belirttiği gibi, şimdi birlik ve beraberlik içinde tek ses olarak sorunları çözmek ve tek vücut olmak zamanıdır. Bu zor günleri ancak böyle aşabiliriz. Ben kendi adıma babamdan aldığım bayrağı sonuna kadar onun öğrettiği ve gösterdiği yoldan yürüyerek taşıyacağım. Bu birikimi sektörle paylaşmaya devam edeceğim.

Bu bayrağı hep birlikte taşıyacağız. Babamın son günlerinde sürekli söylediği bir şey vardı. Denizcilik sektöründeki herkes birbiriyle dost olmayabilir. Ama bugün çekişmelerle geçirecek vaktimiz yok. Ancak tek ses olursak güçlü oluruz. Ben Yıldırım Odabaşı olarak kararımı verdim. Sizler beni yalnız bırakmadınız. Bende sizi asla yalnız bırakmayacağım.”

Editör: TE Bilişim