Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Giresun’un Görele İlçe Belediyesi’nin katkılarıyla Görele Omurilik Felçlileri Derneği üyelerine kahvaltı verildi.
Kahvaltıya Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Dernek Başkanı Asiye Divli, Görele AK Parti İlçe Başkanı Tayfun Emecen ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Kahvaltıda konuşan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesi Başkanı Asiye Divli, belediyenin engellilere yönelik yaptığı çalışmalar için teşekkür ederek “Belediyemiz gerek bireysel gerekse toplu olarak taleplerimiz kayıtsız kalmadı. Kaldırımla artık daha geniş, sokakta malzemeler olmuyor. Engelli vatandaşlarımız rahatça kaldırımlarda gezebiliyor. Toplumsal noktada atılan bu adımlar için teşekkür ediyoruz” dedi.
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise konuşmasında “Görele Omurilik Felçliler Derneği çok güzel işlere imza atıyor. Derneğimizin çok güzel projeleri var. Ben Belediye Başkanı olarak imkanlar ölçüsünde sizlere destek olmaya burada söz veriyorum. Kimimiz doğuştan kimimiz sonradan engelli oluyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Sosyal hayatta çekmiş olduğunuz zorlukları görüyoruz. Belediye olarak bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor ve elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle biliyorsunuz kaldırımlarda çok büyük sıkıntılar vardı. Sahil tarafına geçerken çok büyük bir sıkıntı vardı. Bunlara bir nebze olsun çözüm olduk. Bundan sonra da dediğimiz gibi sizin için ne yapabilirsek sizin yanınızdayız. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.
Kaynak: iha