Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Girişimcilik Saati”nde İTÜ MTAL’de genç arılarla buluştu. İş dünyasında girişimcilik konusunda en iyi örneklerden birini sergileyen global moda kuruluşu Orka Holding’in Kurucu Başkanı olan Süleyman Orakçıoğlu, yoğun katılıma sahne olan buluşmada genç arılara tavsiyelerde bulundu. 

WhatsApp Image 2023-12-27 at 09.40.55

Duayen iş insanı, “Konfor başarının düşmanıdır” anlayışını benimseyerek keşfetmenin ve istekle çalışmanın önemine vurgu yaptı. İş stratejilerini “Sürekli gelişim, Donanım artışı, Bilgi sahibi olma ve Konsantrasyon” prensipleri üzerine inşa ettiğini belirten Orakçıoğlu, gerçek girişimciliği olumsuzluklardan ders çıkararak tekrar deneme cesareti gösterenlerde bulduğunun altını çizdi. 

“İnovasyonla ürettiğiniz değer, sizin en büyük sermayenizdir” düşüncesini benimsediğini dile getiren iş insanı, inovatif fikirlerin hayatları kolaylaştırdığına ve çok yönlülüğün başarıyı getirdiğine inandığını, bu özelliklere sahip olan Türklerin de bu şansı değerlendirmesi ve pek çok alanda patent sahibi olmaya önem vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca, iletişim ve pazarlamanın iş stratejilerinde kritik öneme sahip olduğunu belirten Süleyman Orakçıoğlu, iş dünyasında konsepti öne çıkarmanın, doğru sunumun ve doğru seçilmiş sözcüklerin hedefe ulaşmada ve işe değer katmada kilit rol oynadığını da dile getirdi. 

İTÜ MTAL öğrencileri projelerini sergiliyor İTÜ MTAL öğrencileri projelerini sergiliyor

WhatsApp Image 2023-12-27 at 09.40.58

WhatsApp Image 2023-12-27 at 09.40.55

WhatsApp Image 2023-12-27 at 09.40.55-2

Editör: Nermin İstikbal