30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Çeşme’de tur tekneleri bayraklarla donatılırken, denizde 120 metrekare büyüklüğünde bir Türk bayrağı açıldı. Etkinliklerde 15 Temmuz şehitleri anısına da denize 241 karanfil bırakıldı.
Zafer Bayramı kutlamalarını denize taşıyan tur tekneleri, konuklarına Türk bayrakları dağıtarak, marşlar eşliğinde Çeşme Limanından ayrıldılar. Yol boyu devam eden Zafer Bayramı coşkusu, mola verilen Eşek Adası’nda şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü nedeniyle özel bir program düzenleyen Grand Star adlı gezi teknesi, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren 241 şehidi de unutmadı. Konuklara 241 karanfil dağıtılırken, gezi teknesinin "Mikrop Hikmet" adıyla tanınan animatörü, 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’nin özgürlüğüne kastedildiğini vurgulayarak, "Darbe girişimini millet engellemiştir. Ülkemizin birliğini savunan, vatanını seven herkes ülkemize sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ne el birliğiyle sahip çıkmak için ve 15 Temmuz’daki demokrasi şehitlerimiz için karanfillerimizi denize atıyoruz" diyerek ilk karanfili denize attı. Gezi teknesindekiler de 241 karanfili denize atarak demokrasi şehitlerini andılar.
Gezi teknesinde bu yıl da denizde 120 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağı açılarak Zafer Bayramı kutlandı. Tekneden denize atlayanlar, kendilerine tekneden uzatılan bayrağı alarak denizde açtılar. Onuncu Yıl Marşı eşliğinde deniz üzerinde açılan bayrak, denizde ve teknede coşkuyu doruğa ulaştırdı. Teknedekiler, denizde oluşan muhteşem görüntüyü fotoğraflayabilmek için birbiriyle yarıştılar.
"Geleneksel hale getireceğiz"
Grand Star gezi teknesinin sahibi Köksal Hantal, bayrağımıza, Zafer Bayramı’na daha fazla sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Denizde bayrak açmayı geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Bu ikincisi oluyor. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda denizde bayrak açmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu yıl farklı olarak 15 Temmuz’da hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için de denize 241 karanfil atarak, onları unutmadığımızı gösterdik" dedi.
Grand Star gezi teknesinin animatörü "Mikrop Hikmet" olarak tanınan Hikmet Durmuş ise, gezi teknesi turlarını sadece eğlence için değil, böyle özel günlerde özel programlarla kutlayarak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Durmuş, “30 Ağustos’ta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının vermiş olduğu mücadele ile ülkemizi özgürlüğüne kavuşturdular. Biz de bunu kutlamak için gökte açılan bayrağımızı bu defa denizin ortasında açarak farklılık yarattık. Birlik, beraberlik ve kardeşlik temasını ön plana çıkarmak istedik. Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden 241 demokrasi şehidimiz var. Şehitlerimizi de büyük bir şükranla anmak için 241 karanfili dualarımızla, şükranlarımızla denize bıraktık. Denizde açtığımız bayrağımızla ve denize attığımız karanfillerimizle Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bir bütün olduğunu, yıkılmayacağını, birlik ve beraberliğimizi göstermek istedik" diye konuştu.
Kaynak: iha