SOFYA (AA) - Yunanistan’da talepleri hükümet tarafından karşılanmayan çiftçilerin eylemi nedeniyle bu ülkenin Bulgaristan ile arasındaki 6 sınır kapısının geçişe kapalı olduğu bildirildi.

Bulgaristan Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski, incelemelerde bulunmak üzere Yunanistan’a açılan en büyük sınır kapısı Kulata’yı ziyaret etti.

Moskovski, Bulgaristan Ulusal Televizyonuna (BNT) yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için görüşme yapabileceği bir Yunan yetkili bulamadığını söyledi.

Duruma tepki gösteren Moskovski, “Karşımızda muhatap alacağımız ciddi bir temsilci yok" dedi.

Bölgede karşısına sadece traktör şoförlerinin çıktığını dile getiren Moskovski, sorun çözülene dek burada bekleyen Bulgar taşımacılar ile kalacağını belirtti.

Kulata’nın bağlı olduğu Blagoevgrad Bölge Valisi Biser Mihaylov da, yerel yönetimin büyük sıkıntılar çekerek günlerce bekleyen Bulgar şoförlere yardım çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Öte yandan, protesto nedeniyle Yunanistan tarafında bekleyen araçların 30 kilometrelik kuyruk oluşturduğu belirtildi.

Yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için yürüyerek Bulgaristan tarafına geçen şoförlerin, sorunlarına çözüm bulmayan Yunan makamlarının ilgisizliğinden yakındığı ifade edildi.

BNT, Yunan çiftçilerin eyleminden iki ülke arasındaki turizm faaliyetlerinin de olumsuz etkilenmesinin beklendiğini bildirdi.

Mayısta kutlanacak Paskalya bayramı için 40 bin Bulgar ve 50 bin Yunan turistin karşılıklı rezervasyon iptali yaptığı belirtildi.


Kaynak: aa