YSK'nın Muğla İl Seçim Kurulu Kararını Bozma Nedeni Belli Oldu

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi seçimleri için İl Seçim Kurulunun seçim sonuçlarına yapılan itirazı değerlendirmesi sonucunda verdiği iptal kararını bozan Yüksek Seçim Kurulunun kararı bozma nedeni belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu kararı "tam kanunsuzluk" nedeniyle bozmuş. YSK, 12.04.2018 tarih 2018/213 sayılı  kararı ile ilgili, gerekçeli karar daha sonra bildirilmek üzere İl Seçim Kuruluna gönderdiği yazıda Muğla İl Seçim Kurulunun 05.04.2018 tarih, 2018/2 sayılı kararının tam kanunsuzluk nedeniyle kaldırılmasına karar verildiğini belirtiyor.

2 Nisan günü yapılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube seçimlerinde mavi liste ile Orhan Dinç; beyaz liste ile Gündüz Nalbantoğlu yarışmıştı. Açıklanan seçim sonuçlarına göre Gündüz Nalbantoğlu 165 oy alırken; Orhan Dinç ise 210 oy ile şube başkanlığını kazanmıştı.

İMEAK DTO Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz oy kullanmadaki usül nedeniyle İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuş, İlçe Seçim Kurulu itirazı reddetmişti. İl Seçim Kurulu'na yapılan itiraz doğrultusunda ise İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi seçimleri iptal edilmişti.

Denizhaber.Com Özel Haber

Editör: TE Bilişim