Yunusemre Belediyesi, Emlakdere Mahallesi’ndeki okul bahçesinde bulunan metruk binayı yıkıyor. Yapılan çalışma ile alan temizlendikten sonra öğrencilerin oyun alanı olarak kullanılacak.

Yunusemre Belediyesi, Emlakdere Mahallesinde okul bahçesindeki kimliği belirsiz kişi ve kişilerin meskeni haline gelen metruk binayı yıkıyor. Yapılan çalışma sonrası öğrencilerin zarar görmesinin önüne geçilirken; mevcut alan çocukların oyun alanı olarak kullanılacak. Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Fen İşleri Müdürü Fuat Balcı, yıkım ve temizlik işlemini kısa bir süre içerisinde tamamlamayı planladıklarını söyledi. Balcı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yukarı Emlakdere Mahallesi’nde okul bahçesinde bulunan atıl durumdaki bina çocuklar için tehdit oluşturuyordu. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüzden bu alanın düzenlenmesi için bir talep vardı. Yunusemre Belediyesi olarak atıl durumdaki alanı yıkarak, çocukların oyun oynayabileceği bir yere dönüştüreceğiz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Kemal Eren ise, çalışmadan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Mahallemizin eski lojmanı bu alandaydı. Küçük çocuklar buraya gelip ateş yakıyorlardı. Belediye ekipleri, eski binayı yıkarak öğrencilerin zarar görmesinin önüne geçti. Yapılan çalışmalardan dolayı Yunusemre Belediyemize çok teşekkür ederim.”
Kaynak: iha