Uzaya çıkan ilk Türk kozmonot Durmuş Döven, Yunuseli Havaalanı’nı test etti. Döven, İstanbul’dan kendi kullandığı uçağıyla 14 dakikada geldiği Bursa’da Yunuseli’ne indi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin öncülüğünde faaliyetleri başlatılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 yıl aradan sonra yeniden hizmete açılan Yunuseli Havaalanı, havacılık sektörünü hareketlendirdi. Havacılık firmalarının hizmet sunmak için büyük ilgi gösterdiği Yunuseli Havaalanı, bugün ise ‘Uzaya çıkan ilk Türk kozmonot’ olan Reysaş Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven’i ağırladı. Döven, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hareket ederek, kendi kullandığı TC - REY adlı uçağıyla 14 dakikada geldiği Bursa’da Yunuseli Havaalanı’na indi.

“Kendi uçağımı kullanarak buraya geldim”

Bursa’da kısa bir gezinti yapıp yeniden İstanbul’a dönmek üzere şehre gelen Reysaş Lojistik’in sahibi Durmuş Döven, Yunuseli Havaalanı’nı kendi uçağıyla test ederek, “Bursa Havaalanı’na ilk inen kişi olmaktan dolayı gurur duydum tabii, çok da keyif aldım. Bunu kim yaptıysa yüzlerce binlerce teşekkür etmek lazım. Biz bazen İstanbul’dan kalkıp Yenişehir’e iniyorduk ama biz oraya Bursa diyorduk. İnsanlar da “Bursa’da havaalanı mı var?” diyorlardı. Ortada kalıyorduk. Şimdi gerçekten Bursa’nın içinde bir havaalanını görmekten mutlu oldum. Uzun yıllar önceden birileri düşünmüş pozitif bir hareketi yapmış ama kullanılmıyordu şimdi gururla kullandım ve düzenli de geleceğim. Osmangazi Köprüsü hızlanmış olabilir ama bence bu havaalanı hızı ondan daha fazla olduğu için, bugün İstanbul’dan kalkıp arkadaşlarımla kendi uçağımı kendim kullanarak buraya geldim. Çok keyif aldım. Nefis bir havaalanı, nefis bir hava” diye konuştu.

Bursa’nın havacılıktaki girişimlerinin önemli olduğuna işaret eden Durmuş Döven, “Güzel bir şehir Bursa, Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden bir tanesi. BURULAŞ’ın uçaklarını da görüyorum ki aynı tip bir uçağa sahibim. Ben karaya iniyorum, onlar deniz ve karaya iniyorlar. Kim yaptıysa binlerce teşekkür” dedi.

İlk Türk kozmonot olduğunu hatırlatan Döven, “Dağlara taşlara ‘İstikbal Göklerdedir’ yazıyoruz. Bir dünya savaşı veya ekonomik durum kesinlikle havada kazanılıyor. Çünkü hava, hız demektir. Ben uzaya çıkan ilk Türk kozmonotuyum, yani dünyada en hızlı giden kişiyim. Bir yerde havaalanı varsa, o şehir kalkınmıştır, gelişmiştir, büyüktür, ulaşılabilir” diyerek yabancı ülkelerden de örnekler verdi.

Döven, Bursa’nın sanayi ve ekonomideki gücüne işaret ederek, “Daha önce kapalı olan havaalanını açarak gerçek pırlantaları ortaya çıkarmışsınız. Belediye başkanımızdan itibaren buraya emeği geçen kim varsa teşekkürler. Bu havacılığın gelişmesi değil, şehrin gelişmesidir, şehir zaten bundan sonra kendiliğinden gelişecektir. BURULAŞ bunu çözmüş, kesinlikle bundan sonra büyük hareket olacak. Göreceksiniz buraya BURULAŞ’tan sonra kayıtlı olarak en çok gelen ben olacağım” diyerek, bir şehrin havacılığının turizmi de geliştirdiğine vurgu yaptı.

Kaynak: iha