Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79’uncu yıl dönümünde Avcılar’da, sevdiği şarkıların seslendirildiği müzik dinletisiyle anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79’uncu yıl dönümünde Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ adlı müzik dinletisiyle anıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk’ün sevdiği şarkılar Avcılar Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından seslendirildi. Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde gerçekleşen anma etkinliğine Kent Konseyi Üyeleri, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği anma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“Bugün tüm şenlikler Atamız için”

Çok güzel bir etkinlik olduğunu ifade eden Hatice Bektaş, “Bugün Atatürk’ümüzün ölüm yıl dönümü. Bugün Avcılarda tüm şenlikler Atamız için, bayraklar, insanlar sokaklardaydı bu yüzden mutluyuz. Avcılar Belediyesi çok güzel etkinlikler yapıyor, ben bu etkinlik için karşıdan geldim. Müzik de çok güzel, yeğenim de Türk Sanat Müziği söylüyor. Buradaki etkinlikler çok güzel” ifadelerini kullandı.

“Atatürk bulunmaz bir lider”

Bugün yaşamış olduğu duyguları kelimelerle ifade edemediğini belirten Necla Kahyaoğlu ise, “Kelimelerim kifayetsiz kalıyor. Sabahtan kutlamamızı yaptık andımızı söyledik. Ayrıca bende Türk Sanat Müzisyeniyim. Atatürk bulunmaz bir lider. Anlatmam mümkün değil duygularımı, bu güzel etkinlik için hem hocama hem arkadaşlarıma ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bizler böyle güzel etkinliklerle ilerlediğimiz sürece Cumhuriyet ilelebet muhafaza kalacaktır" diye konuştu.
Kaynak: iha