Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından yürütülen Ulaştırma Operasyonel Programı (UOP) bünyesinde projelerin yer aldığı sergi açılışı düzenlendi.

Karbük Tren Garı’nda yer alan sergi vatandaşların beğenisine sunuldu. 700 milyon avronun üzerinde yatırım yapılan 415 kilometrelik Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı’nın Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi; Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren 56 kilometrelik Köseköy-Gebze Kesiminin Rehabilitasyonu ve Yeniden İnşası Projesi, 378 kilometrelik Samsun-Kalın (Sivas) Demiryolu Hattının Modernizasyonu Projesi’ne ilişkin doğa, insan ve teknoloji odaklı 44 sanatsal fotoğraf yer aldı.

Daha önce Haydarpaşa,Sirkeci ve Zonguldak garlarında açılan sergi Karabük’te 29 Temmuz’a kadar ziyaretçilere açık olacak

Proje Tanıtım Ekibi Lideri Tamer Altınay, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin 700 milyon avronun üzerinde bir yatırım olduğunu aktararak, teknik bilgiler verdi.

Projelerin gerçekleştiği illerde halka ne yapıldığını anlatmak için sergiler açtıklarından kaydeden Altunay, "Sergide, projelerin nasıl gerçekleştiği, zorlu doğa koşullarıyla nasıl başa çıkıldığını gösteren ve sanatsal içeriği de olan fotoğraflar yer alıyor burada. Karabük bu çalışmaların yer aldığı duraklardan bir tanesi. Cumartesi günü akşamına kadar sergimiz açık ve halkımız tarafından gezilebilir" dedi.
Kaynak: iha