Türkiye geneli ’evet’ oylarında yüzde 97.27’yi bulan tek ilçe olan Şanlıurfa’nın Harran ilçesi ülke gündemine oturdu.

Açık hava müzesini andıran tarihi kalıntıları, kümbet evleri ve daha birçok kültürel değeriyle dikkat çeken Harran, referandum sonuçlarıyla da tüm dikkatleri üzerine çekti. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, bu başarının bir ilk olmadığını belirterek, geçmişten günümüze Harran halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan bağlılığını her seçimde gözler önüne serdiğini söyledi.

“Bu büyük bir başarı, büyük bir rekor” diyen Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, bir televizyon kanalındaki röportajında, “Bu bir ilk değil Harran’ın ilk gününden beri vatanına, toprağına, bayrağına bağlıdır. Ayrıca, bu sonuçlar, Harran halkının Cumhurbaşkanımızın da yolunda olduğunun bir kanıtıdır. Bizim beklentimiz yüzde yüzdü. Orada iki buçuk puanlık bir kaybımız oluşmuş. Her ne kadar engellemeye çalışanlar olsa da bunu başaramadılar. Onlar utansın diyorum” ifadelerine yer verdi.

Özyavuz, Harran nüfusunun 83 bin olduğunu, 36 bin 500 de seçmeni bulunduğunu belirterek, “Bunun yanı sıra 35 bin de Suriyeli var. Onları da bölgemizde misafir ediyoruz. Sadece konteyner kentimizde 15 bin kişi yaşıyor” dedi.

Harran Ovası ’evetçi’

Harran halkının tarihi Türkiye rekorunu coşkuyla kutladığını anlatan Özyavuz, “Komşu ilçemiz aynı zamanda sınır kenti olan Akçakale’de de yüzde 95 gibi bir evet oyu var. Yani bu bölge evetçidir. Biz Suriye sınırına kadar olan bölgeyi Harran Ovası olarak isimlendiriyoruz. Akçakale-Harran ayrımı yok. Bu güzel bir yarış oldu. Harran halkı vatan millet için sandığa gitti. Şer odakları da seçim sonuçlarıyla hak ettikleri cevabı aldılar” diye konuştu

"Karanlık gece unutulmayacak"

Özyavuz, ’karanlık gece’ diye yorumladığı 15 Temmuzu unutturmamak için ilçe girişine yaptırdıkları 15 Temmuz anıtını da hatırlatarak, "15 Temmuz gecesi belediyemizden anons yaptık ve halk buraya toplandı. İşte toplandığımız bu yere de anıtımızı diktik. Yakında açılışını yapacağız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bir avuç çapulcu cuntacı tarafından vatandaşımıza silah doğrultmasını unutturmayacağız” dedi.

Özyavuz, konuşmasının sonunda, tarihi başarıyı getiren tüm Harranlılara teşekkür ettiğini bir kez daha dile getirdi.
Kaynak: iha