Suudi Arabistan’ın Cidde, Riyad ve Dammam şehirlerinden gelen tur acentalarına yönelik tanıtım turları ve DOKA bölgesi firmaları ile ikili iş görüşmelerini kapsayan DOKA Turizm Forumu ve İş Görüşmeleri programı bugün Trabzon’da yapıldı.
Trabzon’da bir otelde gerçekleştirilen programa TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Türk ve Arap turizm acentalarının yetkilileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, toplantının Suudi Arabistan ve Doğu Karadeniz arasındaki turizm işbirliğini önemli derecede katkıda bulunacağını düşündüğünü söyledi. Gürkök “Her sene Suudi Arabistan’dan gelen dostlarımızın sayısı gittikçe artmaktadır. Bizlerin görevi de onlara yüksek derecede, en iyi derecede hizmet vermektir. Burada değerli acenteler var. Hep beraber yapacakları tur programlarıyla bölgemize ve Suudi Arabistan tarafına da yapılacak turlarda da çok önemli gelişmeler olacaktır. Biz TÜRSAB olarak toplantılarımıza devam edeceğiz. Böyle toplantıları da organize etmeye devam edeceğiz. Böyle toplantıların fuarlardan daha yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise yaptığı konuşmada, turizm sezonunun başladığını dile getirerek, “Sezonla birlikte böyle bir toplantının düzenlenmesi gerçekten çok güzel oldu. Sezona hepimizin hazırlıklı olması gerekiyor. Şehir olarak turizmin gelişmesi için eylem planı hazırlamıştık. İkili görüşmeler sonuç odaklı toplantılar oluyor. Belki şuan birebir sonuç alınamayacak ama her firmamız kendi içerisinde yapacağı toplantılarla sonuç odaklı olacağını biliyoruz. Sadece Suudi Arabistan’dan şehrimize turist getirelim diye bir düşünme olmasın. Bunun yanında bizimde Suudi Arabistan’a turist gönderme yönünde de çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Konuşmalarının ardından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hazırlanan bölgenin tanıtım filmi izlettirildi. Daha sonra Suudi Arabistan’ın Cidde, Riyad ve Dammam şehirlerinden gelen tur acentalarına yönelik tanıtım turları ve DOKA bölgesi firmaları ile ikili iş görüşmelerini kapsayan DOKA Turizm Forumu ve İş Görüşmeleri programı gerçekleştirildi. Türk ve Arap acentalar birbirlerine kartvizitlerini vererek sözleşti.
Kaynak: iha