Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü, “TRT’nin 21 milyonluk temizlik masrafı dudak uçuklattı” haberinin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu, TRT’de ilk defa böyle bir ihale yapılıyormuş gibi algı oluşturulmaya çalışıldığını ve bu ihalenin TRT’de yıllardır yapılageldiğini ilk defa da bu dönemde en düşük kar marjı ile tamamlandığını bildirdi.
TRT Genel Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Üzüntüyle takip etmekteyiz ki bazı medya grupları sözde haberlerle uzun süredir kurumumuza yönelik bir algı operasyonu yürütmeye çalışmaktadır. Tamamen yönlendirme amaçlı bu haberlerin son günlerde artması tesadüf değildir. Bunun arkasında TRT’nin son zamanlarda yakaladığı başarıyı ve çıkışı gölgeleme çabaları vardır. Bir gazetenin 25 Şubat 2016 tarihli nüshasında “TRT’nin 21 milyonluk temizlik masrafı dudak uçuklattı” başlığıyla yer alan haber kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir ve TRT’de ilk defa böyle bir ihale yapılıyormuş gibi algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Gayet iyi bilindiği gibi, bu ihale TRT’de yıllardır yapılagelmektedir ve ilk defa bu dönemde en düşük kar marjı ile tamamlanmıştır. Ayrıca yapılan ihale temizlik yanında bahçe bakımı hizmetlerini de kapsamaktadır. Haberin içeriğinde de yer alan bu bilginin başlıkta yer almaması art niyeti açıkça ortaya koymaktadır” denildi.
TRT’nin tüm alımlarının büyük bir titizlikle ve şeffaflıkla gerçekleştiğinin bildirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
“İlgili haberde yer alan hizmetler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesi gereğince açık ihale usulüyle yapılmıştır. Genel Temizlik Hizmeti için 113 firmadan doküman alınmış, ihale için 20 firma teklifte bulunmuştur. Adı geçen hizmetler için 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, Kamu İhale Genel Tebliği ve Hizmet Alımları Uygulama Yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre gelen firma teklifleri değerlendirilerek ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren firma ile sözleşme imzalanmıştır. Haberde yer alan “Özel Güvenlik Hizmeti, Kreş ve Gündüz Bakımevi” ihalelerine de yine 20’ye yakın firma katılmış, açık ihale sonucunda en avantajlı teklifi veren firmalarla sözleşme imzalanmıştır.”
Kaynak: iha