TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Türk denizcilik sektörü hem taşımacılık hem de gemi inşa alanlarında çok yol kat etmesine rağmen daha bu alanda yapacak çok işimiz olduğunun da bilincindeyiz. Yorulmadan bu hedefler doğrultusunda çalışmak zorundayız” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kabotaj hakkının Türkiye’nin bağımsızlığının en önemli parçalarından birisi olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Üç yanı denizlerle çevrili ülkemizin denizcilik alanında da büyük hedefleri var. Ekonomimizi büyütme yolunda, denizcilik sektöründe atacağımız adımlara fazlasıyla ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.

Hisarcıklıoğlu, mesajını şu şekilde sürdürdü:

“Her yıl 1 Temmuz’da kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Cumhuriyet tarihimizin en mühim günlerinden birisidir. Kendi limanlarımız arasında yolcu ve yük taşıma hakkımızı içeren Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın yıl dönümünde, unutmamamız gereken şey, denizcilik alanında sağlayacağımız gelişmelerin ekonomimizin büyümesi ve 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde büyük önem taşıması.

Bu yasaya göre, akarsularda, göllerde, Marmara denizi ile boğazlarda, bütün kara sularda ve kara sular içinde kalan körfez, liman, koy ve benzeri yerlerde, makine, yelken ve kürekle hareket eden araçları bulundurma; bunlarla mal ve yolcu taşıma hakkı Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına verilmiş oldu.

Ardından bu alanda çok önemli çalışmalara ve başarılara imzalar atıldı. Türk denizcilik sektörü hem taşımacılık hem de gemi inşa alanlarında çok yol kat etmesine rağmen daha bu alanda yapacak çok işimiz olduğunun da bilincindeyiz. Yorulmadan bu hedefler doğrultusunda çalışmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk özel sektörü adına denizcilerimizin ve halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlar, saygı ve sevgilerimi iletirim.”
Kaynak: iha