Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’yo 280 kilometre mesafede bulunan yaklaşık 75 bin Müslüman’ın yaşadığı Trincomale’ye bağlı Kinniya’da bulunan balıkçı ailelere ve çiftçilere ekipman desteğinde bulunuldu.
TİKA, Sri Lanka’da yaşanan terör olayları nedeniyle yerlerinden edilip uzun süre sonra yerleşim yerlerine dönen Müslüman halka yardımlarına devam ediyor. Bu çerçevede başkent Kolombo’yo 280 kilometre mesafede bulunan ve yaklaşık 75 bin Müslüman’ın yaşadığı Trincomale’ye bağlı Kinniya’da bulunan balıkçı ailelere ve çiftçilere ekipman yardımında bulunuldu. Bölgede yaşayan ve geçimlerini balıkçılıkla sağlayan yaklaşık 160 aileye dağıtılan 80 adet balıkçı botu ve 400 adet balık ağı ile dar gelirli ailelerin sürdürülebilir gelir kaynağına ulaşımları sağlanmış oldu. Yine aynı bölgede yaşayan ve tsumani sonucunda kullanılamaz hale gelen su kuyularının işler hale getirilmesi amacıyla temin edilen 60 adet su pompası ile tarım alanlarının sulanabilir hale gelmesi sağlandı. Çiftçilere verilen elektrik ve sıvı yakıt ile çalışan pompalar sayesinde su kuyularından temin edilen temiz suların kullanım amaçlı hanelere ulaşımı da TİKA tarafından sağlandı. Su pompaları sayesinde geçimini papaya, karpuz, Hindistan cevizi, biber, mısır, muz, yer fıstığından sağlayan 5 bin ailenin bir kısmının kullanılabilir su ihtiyacı karşılanmış oldu.
Kinniya’da düzenlenen ekipmanların teslim törenine Türkiye’nin Kolombo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar’ın yanı sıra Kinniya Milletvekili M.S. Thowfeek, TİKA yetkilileri, balıkçı ve çiftçi aileleri katıldı.
Kaynak: iha