Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal, “170 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli olan kurumumuz, özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini arttırmıştır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal, yaptığı yazılı açıklamada, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatımızda 17 bin 752 personelimiz, 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüz, 970 Tapu Müdürlüğümüz, 81 Kadastro Müdürlüğümüz ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 7 milyonun üzerinde işlem ile yaklaşık 20 milyon vatandaşımıza hizmet sunan yaygın ve köklü bir kurumdur” ifadelerini kullandı.

Her yıl ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 25’inin tapu ve kadastro hizmetlerinden faydalandığını kaydeden Kanal, aynı zamanda birçok kamu kurum ve kuruluşu ile özel hukuk tüzel kişiliklerine de hizmet sunumu yapıldığını bildirdi.

"170. kuruluş yıldönümümüzü kutlamaktayız"

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla 170. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirten Kanal, “170 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli olan kurumumuz, özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini arttırmıştır. Mesai mefhumu gözetmeden yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız, Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü proje hedeflerini çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Kurumumuz, çağımızın teknolojik yenilik ve gerekliliklerine uygun inovasyon çalışmalarıyla geldiğimiz nokta itibariyle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran projelere imza atmış bulunmaktadır. Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için eksik bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla Alo 181 Çağrı Merkezi uygulaması hayata geçirilmiş ve vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanarak gelen şikayetler değerlendirilmekte ve anında sonuçlandırılmaktadır” dedi.

Uygulamaya koyulan tapu takas, e-haciz, e-terkin, parsel sorgulama, e-randevu gibi projelerle en kaliteli ve hızlı hizmetleri vermeye devam ettiklerini ifade eden Kanal, şunları kaydetti:

“Diğer taraftan, Genel Müdürlüğümüz, TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi standartları çerçevesinde tüm birimleriyle kalite yönetim sistemi belgesini almış, alanında tek kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm bu çalışmalarla Türkiye genelindeki tapu ve kadastro birimlerimizi, vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla geldiği, orada bulunmaktan mutlu olduğu, güler yüzlü hizmet aldığı, ayrılırken de memnuniyetle ayrıldığı birimler haline getirmeye gayret etmekteyiz. Bugün kuruluşunun 170. yıl dönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza teşekkür ederiz.”
Kaynak: iha