Almanya'nın liman kenti Hamburg'da 27.si düzenlenen dünyanın en büyük gemi yapım, makine ve yan sanayi fuarı Hamburg SMM'e, 19'u Türkiye Ekonomi Bakanlığının “Milli Katılım” çatısı altında olmak üzere, gemi inşa sanayinden bir çok Türk şirketi katıldı. 

Yarın, 09 Eylül 2016'da kapılarını kapatacak olan fuarda yaklaşık 70 ülkeden 2000 civarında katılımcı vardı. Türk gemi ve yat inşa sektörünün, gerek adet, gerekse tonaj olarak dünyanın belli başlı üreticileri arasında yer aldığı ifade eden yetkililer, sektörde faaliyet gösteren firmalarca işletilen tersanelerde kimyasal tankerler, dökme yük gemileri, genel kargo gemileri, mega yatlar başta olmak üzere çok çeşitlilik ve ölçekte gemi ve yat türleri inşa edildiğini kaydettiler. Ayrıca Türk tersanelerinin Avrupa standartlarında üretim yaptığını belirten yetkililer fuardan oldukça memnun ayrılacaklarını anlattılar.

SMM Hamburg'da en çok ziyaretçi çeken standların başında gelen GİSBİR, fuarın üçüncü gününde ziyaretçilere Maraş Dondurması ikram etti ve ortaya çok keyifli görüntüler çıktı.

Türk Denizciliğinin dünyaya açılan penceresi olan SeaNews Dergisi'nin SMM Hamburg Fuarı için özel olarak hazırladığı ağustos sayısı ise fuarda dergiler için ayrılan 4 ana bölümde okuyucuları ile buluşmaya devam ediyor.

İşte SMM Hamburg'un 3. gününde objektifimize takılanlar;
Editör: TE Bilişim