Sinop Belediyesi ve Sinop Güç Birliği Derneği‘nce düzenlenen “Mutluluk Festivali” açılış kokteyli ile başladı.
1-4 Eylül tarihleri arasında Akliman bölgesinde yapılacak olan festival için yurt içinden ve yurt dışından birçok sanatçı ve çeşitli etkinlikler de yer alacak kişiler Sinop’a geldi. Vira Otel’de gerçekleşen 1.Uluslararası Sinop Mutluluk Festivali’nin açılış kokteyline Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve eşi, İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Yardımcısı, İzmir ve İstanbul’dan çok sayıda davetli katıldı.
Kokteylde konuşan ev sahibi Sinop Güçbirliği Derneği Başkanı Derya Kökdemir yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi Sinop iki yıldır TÜİK tarafından Türkiye’nin en mutlu şehri olarak seçiliyor. Biz de Sinoplular olarak bu mutluluğumuzu tüm Türkiye halkıyla tüm dünya halkıyla paylaşmayı düşündük. Bu sebeple bu projeyi ortaya çıkardık. Sinop’taki mutluluğumuzu tüm Dünya’ya tüm insanlara yaymaya çalışmak için Güç Birliği Derneği olarak güzel bir festival oluşturduk. Güç Birliği Derneği yaklaşık 4 yıllık bir oluşum. Dernek olarak bazı faaliyetlerimiz olarak evi oturulamayacak halde olan vatandaşlara yardım, kırsal kesime ihtiyacı olan bölgelere sürekli sevk etmekteyiz. Bugüne kadar yaklaşık 5-6 bin kişi civarında insana giysi sağladık. Kırsal kesimdeki okullarımıza yardım ettik. Faaliyetlerimizi sürekli olarak sürdürüyoruz. Şimdi de böyle bir festivalle çok güzel bir organizasyona imza atıyoruz. Siz siz olun insanların yüzündeki tebessüm olun" dedi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, “Eşimin memleketi olması sebebiyle Sinop’un bende yeri hep ayrıdır. Sadece o değil bir Karadenizli olarak Sinop’a çok küçük yaşlarda gelip müdavimi olmuştum. Siyaset yaparken de hep Sinop’la ilgili olduk. Tabi Allah nasip etti özgürlükçü sosyal demokrasinin kalbinde Beşiktaş’ta göreve başladığımız andan itibaren yine Sinop’a olan dönük yüzümüzü daha da çok döndük. Sadece biz dönmedik Sinop’ta İstanbul’daki yaklaşık 370 bin Sinoplunun yüzü de bize döndü. Bunun çok güzel bir karşılığı olarak İstanbul’daki Sinoplularla bu birlikteliğimizin sonuçlarından biridir festivaldeki varlığımız. Sinop Türkiye’nin en mutlu şehriyse, Beşiktaş’ta İstanbul’un en mutlu ilçesi. Bu sebeple bu festivale katılımımız kaçınılmazdı” diye konuştu.
Kokteylin ardından saat 18.00’de festivalin açılış korteji yapıldı. Kortej yürüyüşü Sinop eski otogardan başlandı Sinop İskelesi’ne kadar bando eşliğinde yürüyerek gerçekleştirildi.
Kaynak: iha