Kütahya’nın Simav ilçesinde, her hafta Çarşamba günü kurulan ilçe pazarının önemli bir uğrak yeri olan ‘Balık Pazarı’ yoğun ilgi görüyor. Kış aylarının vazgeçilmezi ve sağlık açısından en çok tüketilen balık satışları esnafın yüzünü güldürüyor.

Simav Balık Pazarı’nda balıkçılık yapan esnaflar, pazarın canlandığını ifade ederken, bu durumun sezon sonuna kadar devam etmesini arzu ettiklerini söylediler. Kış aylarında balığın en çok tüketilmesi gerektiğini belirten balıkçı esnafı Aydın Karabulut, bereketli bir sezon geçirdiklerini ifade ederek, “Balık çeşitlerimiz bol ve taze. Bu mevsimde haftada bir kez balık yemeyi ihmal etmemek gerekir, her balığın kendisine göre bir faydası var. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için Omega-3 desteği çok önemli. Bu hafta Hamsi ve İstavrit 15 lira, Levrek ve Çipura 25-30 lira arasında değişirken, son haftasında Turna balığını 20 liradan satışa sunduk, diğer balık çeşitlerinin fiyatlarında bir artış yok. Balık fiyatları yükselmezse, bu hareketlilik Mart-Nisan aylarına kadar devam eder” dedi.

Her hafta Çarşamba günleri kurulan ve bölgenin sağlık denetimli büyük pazarlarından olan Simav Balık Pazarı, ilçe merkezi , belde ve köylerden gelen vatandaşlara güvenli alış-veriş imkanı sağlıyor. (MEİ-EFE)

Kaynak: iha