HATAY (AA) - BURAK MİLLİ - Suriye'deki iç savaş nedeniyle her şeylerini geride bırakarak kaçmak zorunda kalanlar, geride bıraktıkları ve haber alamadıkları yakınlarının endişesiyle yaşıyor.

İç savaşın hüküm sürdüğü ülkede, can kayıpları, yaralanan ve sakat kalanların yanı sıra birçok kişiden de haber alınamıyor. Yaşanan çatışmalar, hava saldırıları ve güvenlik gerekçesiyle başka bir bölgeye kaçmak zorunda kalan aileler, sevdiklerini ardında bırakıyor.

Ülkelerindeki iç savaşta akrabalarını kaybeden 6 çocuk annesi Fatma Hasan Salih de (25) eşinden haber alamayanlardan biri.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bir yıl önce gelen Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın hayatlarını altüst ettiğini söyledi.

Humus kentindeki ağır çatışmalardan kaçtığını, burada birçok akrabasını ve komşusunu kaybettiğini anlatan Salih, şöyle devam etti:

"Evimizin etrafında yoğunlaşan saldırılar, akrabalarımı, komşularımı benden aldı. Eşimin de sağ olup olmadığını bilmiyorum. Hamileyken eşimi geride bırakarak Türkiye'ye sığındık. Eşim Türkiye'de dünyaya gelen 4 aylık çocuğumuzu dahi görmedi. O sağ mı, iyi mi hiçbir bilgim yok. Haber alamıyorum'' diye konuştu.

- Yetim ve öksüz kaldılar

Suriye'nin Humus kentine yönelik hava saldırıları sonrası babaannesiyle kaçan Cuhvani (12) ve Ahmed Seyid Rıtar (4) kardeşler, 2 yıldır görmedikleri anne ve babasının özlemiyle büyüyor.

Babaanne Fatma Rıtar, oğlu ve gelininden 2 yıldır haber alamadığını söyledi.

Giderek şiddetini arttıran hava saldırıları sonrasında torunlarıyla Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını ifade eden Rıtar, "Hava saldırılarının artmasıyla topraklarımızı terk etmek zorunda kaldık. Torunlarımla burada hayata tutunmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Ama en büyük endişem oğlum ve gelinim. Onlardan haber alamıyoruz" dedi.

Kaynak: aa