Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yılı kutlamaları Atatürk Anıtı’nda başladı.

30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Samsun Valisi Osman Kaymak, anıt şeref defterini imzaladı.

Anıt şeref defterini imzaladıktan sonra konuşan Samsun Valisi Kaymak, “Yüce milletimiz ve kahraman ordumuz, kutsal saydığı değerler uğrunda şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun, düşman ne kadar güçlü olursa olsun yılmadan mücadelesini sürdürerek bu zaferi kazanmıştır. Toprakları işgal altında olan milletimize, bağımsızlığı yaşatan, milletimizin hürriyetinden asla vazgeçemeyeceğini dünyaya gösteren bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır” dedi.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından valilikte tebrikat töreni düzenlendi. Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Valilik Yaşayan Atatürk Salonu’nda tebrikleri kabul etti.

Törene ayrıca CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Baro Başkanı Kerami Gürbüz katıldı.
Kaynak: iha