Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov’un 11 yıl sonra Türkiye Genelkurmay Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette bölgesel sorunlar ele alındı.
11 yıl aradan sonra Türkiye’ye gelen Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, Orgeneral Hulusi Akar tarafından Genelkurmay Karargahında resmi tören ile karşılanırken, askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre karşılama töreni sonrasında yapılan görüşmelerin oldukça verimli geçtiği öğrenildi. Askeri kaynaklar, Türkiye’nin Rusya Federasyonu ile askeri kanattaki anlayış işbirliğinin bu ziyaretle daha da pekiştiğini ve önümüzdeki dönemde daha da olumlu yöndeki gelişmelere kapı açıldığını aktardı. Bu olumlu gelişmenin, her iki ülke arasında Ortadoğu’daki diğer sorunlu alanlara da ortak bir bakış açısı getirecek olması bakımından önemli olduğu değerlendirildi.
11 yıl sonra gerçekleşen bu ziyaret ile Rusya Federasyonunun, Türkiye’nin bölgede büyük bir güç oluşuna ve sahip olduğu yeteneklerine verdiği önemin bir işareti ve yakın bir gelecekte bunun olumlu yansımalarının olabileceği anlamına gelirken, ziyaretin diğer bir öneminin de, bölgesel sorunların ancak bölge ülkelerinin kendi aralarında gerçekleştireceği ortak bir inisiyatifle çözüme ulaşabileceği noktasında anlaşmalarıyla sağlanabileceği düşüncesinin yapılan görüşmede hakim olduğu belirtildi.
Kaynak: iha