Palmali Holding dünyanın devleriyle bir masaya oturdu. 3 ay içinde peş peşe 5 şirketle yeni kontratlar imzalandı.

Baltık denizinde Tin Treyk, Repsol, İntoil, Nikoil, Yuq Rusi. Uzun vadeli anlaşmalar sayesinde Palmali Türkiye, filosunun %70'ini garantiye aldı.

Palmali Denizcilik’in Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2018’in kendileri açısından çok iyi başladığını ve son olarak İsviçreli petrol ticaret şirketi Intoil S.A. ile uzun vadeli bir anlaşma imzalayarak iş birliği içerisine girdiklerini açıkladı. Gurbanoğlu, bünyelerindeki 12 adet kuru yük gemisini, bugünkü piyasa koşullarına göre çok iyi şartlar altında, uzun vadeli olarak Intoil’e kiraladıklarını da belirtti.
Palmali Türkiye’den verilen bilgiye göre Temmuz ayında 3 şirketle daha masaya oturulacak ve yeni kontratların imzalanacağı belirtildi.

Yine şirketten verine bilgiler şu şekilde;

  • Uluslararası Tin Treyk Şirketiyle 5 yıllık anlaşma sayesinde daha 3 büyük tonajlı gemilerini dev şirkete kira verdi.
  • Şu anda uluslararası üç dünya devi şirketle görüşüyoruz. Petrol taşımacılığının yanında, artık gaz taşımacılığında da büyümeyi hedefliyoruz. Bu dev şirketlerden birisi Amerika'da, diğeri ise Avrupa ülkesidir. Onlarla anlaşmayı da bu senenin sonuna kadar bitireceğiz. İhalede sona kalan iki şirketten biriyiz. Bu sene sonu davet edilmeyi bekliyoruz. 
  • Şirket uzun vadeli kontaklar sayesinde yeni yatırımlar planlıyor.
  • Palmali Holdingle Türkiye’nin tahıl devi Tiryaki Grup arasında 5 yıllık anlaşma imzalandı. 

Yalnız Türkiye’nin değil dünyanın en büyük tahıl, bakliyat ve yağlı tohumlar üreticisi, ihracatçısı ve tedarikçisi, sektörünün en büyük ticaret şirketlerinden biri sayılan Tiryaki Grupla Palmali Holding 5 yıllığına anlaştığı bildirildi. Taşımacılığı üstenen Palmali Holding dünyanın birçok ülkesinde temel gıda ve yem gereksinimlerini karşılamak üzere doğru ürünleri, doğru zamanda, doğru lokasyondan temin etmesini de garanti verdi.

25 ülkeden ürün tedariki ve 80'den fazla ülkeye ihracat yaparak faaliyet alanını genişleten Tiryaki, tarım ticareti yapan uluslararası şirketler arasındadır. Bu günden sonra Türkiye’nin tahıl ve bakliyat devi ürünlerinin taşımacılığını Palmaliye emanet eden Tiryaki, bakliyat, tahıl, kuruyemiş, organik gıda, yem ve yağlı tohumlar gibi tarım ürünlerini işleyerek değer katan, tedarik zincirini verimli yöneten sektörünün önemli bir şirketi olduğu belirtiliyor.

Anlaşmanın diğer tarafı Palmali’nin ise filosunda; Rusya ve Malta bayraklarına kayıtlı ve kendi bünyesinde sahip olduğu 100 den çok geminin yanı sıra; kiraladığı gemilerle birlikte, toplamda 200’ü aşan sayıda gemi bulunuyor.

Editör: TE Bilişim