Manisa’da, Yaralı Pınar olarak bilinen doğal kaynak suyu yıllardır şifa dağıtmaya devam ediyor. Kayaların arasından çıkan ve şifa dağıttığına inanılan sudan faydalanmak isteyen vatandaşlar yurdun dört bir yanından Yunusemre ilçesinin Demirci mahallesine akın ediyor.
Manisa’nın Yunusemre ilçesinin Yuntdağı bölgesindeki mahallelerinden biri olan Demirci mahallesinde kayaların arasından çıkan şifalı su yüzyıllardır şifa dağıtmaya devam ediyor.
Kayalar içinden bir kaynaktan gelen suyun; şeker, tansiyon, prostat, böbrek taşı, safra kesesi taşı, akciğer kanseri, guatr, mide kanaması, damar tıkanıklığı, halsizliğe, cilt hastalıklarına, iyi olmayan yaralara, yürüyemeyenlere, idrar yolu iltihaplarına ve bağırsak tümörüne iyi geldiğine inanılıyor.
BELEDİYE İNCELEMEDE BULUNDU
Yaralı Pınar olarak bilinen doğal kaynak suyu sadece Manisa’nın değil yurdun birçok bölgesinden vatandaşların uğrak yeri haline gelirken Yunusemre Belediyesi su kaynağının çevresinde neler yapılabileceğini araştırmak için kaynakta incelemelerde bulundu.
Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler, “Yunusemre Belediyesi olarak halkımızın çok fazla rağbet gösterdiği bu şifalı suyumuza altyapı, yol ve diğer hizmetler açısından neler yapabiliriz için buradayız. Halkımızın çok fazla rağbet ettiği bu şifalı suyumuza bizde gereken ilgi ve desteği göstereceğiz” dedi.
TARİHİ BİLİNMİYOR
Suyun çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olduğunu anlatan Demirci Mahallesi sakini ve kaynağın hem bekçiliğini hem de çevre temizliğini yapan Halil Palaz ise, “Benim nenemin nenesi 1965 yılında 105 yaşında öldü. O bile bu suyun tarihini bilmiyordu. Bu su hep tarihi boyunca şifa dağıtmış. Tarihte, Yaralı Pınar olarak geçiyor burası. Hastalar buradan şifa bulurmuş. Buraya gelen her insan sudan şifa bulduğunu söylüyor. Türkiye’nin her yerinden insan geliyor. Elazığ, Sivas ve Erzincan’dan gelen var” şeklinde konuştu.
Şifalı suyun ününü duyarak Demirci mahallesine gelen vatandaşlar ise beraberlerinde getirdikleri damacanalara su doldurarak evine götürüyor.
Kaynak: iha