Trol ve gırgır ağlarıyla avlanan büyük tekne balıkçıları için 1 Eylül’de başlayan av sezonu 15 Nisan’da sona erecek. Tekirdağlı balıkçılar sezonun son 10 gününde istavritten umutlu olduklarını belirtti.

Bu yıl sezonun başında bereketli günler yaşayan trol ve gırgır ağlarıyla avlanan büyük tekne balıkçıları, iki aydır denizlerde umduğunu bulamıyor. Büyük tekne kaptanlarından İdris Şeremet, sezonun son ayları kötü geçse de, kalan 10 günde istavritten umutlu olduklarını söyledi.

Şeremet, sezonun bereketli geçtiğini, ilk haftalarda bolca palamut, ardından çinekop yakaladıklarını, dolayısıyla hem vatandaşın ucuz balık yediğini hem de balıkçıların para kazandığını anlattı. Şeremet, "Sezonumuz bereketli geçti, ilk haftalarda bolca palamut oldu, arkasından çinekop oldu. Daha sonra hamsiye ümitlerimizi bağladık o canlandırdı biraz bizi. Sonradan hava şartlarından dolayı balık kesildi. Sezonun son iki ayına kadar zanaat çok iyi gidiyordu. Son iki ay kala balık iyice azaldı. Onun için erken paydos eden arkadaşlarımız oldu. Çünkü çalışanlar var, gemi var, yakıtlar var, masraflar ağır, ağlar yırtılıyor, makineler yıpranıyor, arıza oluyor o yüzden erken paydos eden arkadaşlarımız oldu" ifadelerini kullandı.

"Sezonu istavrit ile kapatacağız"

Sezonun son günlerinde istavrit avından umutlu olduklarını belirten Şeremet, "Biz gayret ediyoruz, sezonun son gününe kadar devam etmeye karar verdik. Son zamanlarda hamsi yüzümüzü güldürdü. Hamsiden sonra istavrit oldu. Bereket versin şu an istavrit oluyor, geceyi kurtarıyoruz, günü kurtarıyoruz. Sezonun bitmesine son 10 gün kaldı, hayırlısıyla sezonu istavrit ile kapatacağız" diye konuştu.

15 Nisan’dan sonra yeniden aynı heyecanla, aynı tempoyla yeni sezona yelken açmak için hazırlıklara başlayacaklarını söyleyen Şeremet, ağları, makineleri, radarları, tekneyi bakıma alacaklarını 1 Eylül’e kadar da hazırlıkların devam edeceğini kaydetti.
Kaynak: iha