Karadenizli doğa sporcusu Orhan Şentürk, hafta içi bir fabrikada işçi olarak çalışırken boş zamanlarında ise Extreme doğa sporlarıyla uğraşıyor. Şentürk, Türkiye’nin bilinmeyen doğal güzelliklerini çektiği videolarla tanıtmak istiyor.
İstanbul Güngören’de oturan Karadenizli doğa sporcusu Orhan Şentürk, hafta içi bir fabrikada kalıp işçisi olarak çalışıyor. Boş zamanlarında ise Extreme doğa sporlarıyla uğraşırken, aksiyon kamerası ile videolar çekiyor. Çektiği videoları sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayan Şentürk, daha önce gidilmeyen yerlerin görülmesini sağlıyor. Türkiye’nin birçok ilinde Dağcılık, Rafting, Kanyon geçişi, şelalelerden ip ile sarkma sporlarını yapıyor. Sosyal medya hesabında yüklediği videolarda Şentürk, kimi zaman tırmandığı şelalelerden atlıyor kimi zaman da bir çoğunun gezmeye korktuğu kanyondan atlıyor.
Orhan Şentürk’ün en büyük hayali ise Türkiye’de bulunan şelalelerin hepsini bir kitapta toplamak. Şentürk, şelalelerden ip ile inerken Türk bayrağı açtığı video, sosyal medya hesabında büyük beğeni topladı.
“ŞELALELERDE DANS ETMEYİ SEVİYORUM”
Hafta içi bir fabrikada kalıp işçisi olarak çalıştığını belirten doğa Sporcusu Orhan Şentürk, “Hafta sonu boş zamanlarımda ekip halinde kanyon geçişleri yapıyoruz. Doğanın vahşi derinliklerinde el değmemiş ortamlarda, suyun kayalarla milyonlarca yıl yaptığı dansın kalıntılarını görme fırsatımız oldu. Akdeniz, Ege, Küre dağlarında bisiklet ile turlar yapıyorum. Şelalelerde dans etmeyi seviyorum. Bunu yaparken özgürlüğümü hissediyorum. Kayalara sudan sonra ilk benim değmiş olmam ve orada olma hazzı muhteşem bir duygu. Yaptığım extreme sporlarda enerjimi Karadenizli olmama bağlayan arkadaşlar var. Extreme olarak kanyon sporunu Türkiye’de yapan çok az sayıda insan var. Doğanın bu güzelliklerini dünya ile tanıştırmak istiyoruz” dedi.
Kaynak: iha