Akdeniz Kalkanı Harekatı için Akdeniz sahillerinde bulunan Deniz Kuvvetleri’nin en yeni ve en hızlı hücumbotu TCG Bora, Kurban Bayramı dolayısıyla Mersin Limanı’na geldi. Limanda gemi personeli ile bayramlaşan Gemi Komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Metin Çıtak, her daim görevde olduklarının mesajını verdi.
23 Ağustos’tan bu yana Akdeniz Kalkanı Harekatı’nda görev yapan TCG Bora, bir süre önce Mersin Limanı’na geldi. Bugün Kurban Bayramı’nın ilk günü olması dolayısıyla gemide bayramlaşma töreni düzenlendi. Gemi Komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Metin Çıtak, personelle bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Binbaşı Metin Çıtak, TCG Bora’nın Aksaz Deniz Üssü’ne bağlı olduğunu söyledi.
Şu anda Akdeniz Kalkanı Harekatı’na iştirak ettiklerini belirten Çıtak, "Akdeniz Kalkanı Harekatı Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunması ve bölgedeki enerji nakliyatının, enerji güvenliğinin sağlanması maksadıyla, Türk Deniz Kuvvetleri tarafından başlatılmış bir harekattır. Harekata Deniz Kuvvetlerinden fırkateyn, korvet, hücumbot ve denizaltı unsurlarının yanı sıra, Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı unsurlar da iştirak etmektedir. Savaş gemilerinde görev yapan personel için silah arkadaşları kendi ailelerinin birer üyesi gibidir. Bu yüzden her gemi bir ailedir. Bayramlarda ve diğer özel günlerde, ana üssünden uzak bölgelerde görev icra eden gemilerin personeli, bu ikinci aileleri ile bayramlaşmaya büyük önem verirler. Komutanından erine kadar herkes, denizde veya limanda, nasıl insanlar özel günlerinde en yeni en güzel kıyafetlerini giyerler, aynı şekilde bayramlık elbise niyetine beyaz üniformalarını giyerek, geminin en müsait yerinde bir araya gelirler ve geleneksel bayramlaşma törenini icra ederler. TCG Bora Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında Doğu Akdeniz’e sık periyotlarla keşif karakol görevi icra etmektedir. Şu an bayram münasebetiyle Mersin Limanında bulunuyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde verilecek emirle tekrar denize açılıp faaliyetlerimize devam edeceğiz. TCG Bora ve diğer bütün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı yüzer, dalar, uçar unsurlar, her zaman olduğu gibi bu bayramda da büyük bir heyecan ve istekle ülkemize hizmet etmektedir. TCG Bora Komutanı olarak herkesin bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.
TCG Bora 2. Komutanı Deniz Kurmay Yüzbaşı Rıza Irmak ise "TCG Bora dost ve müttefiklere güven vermek, düşmana karşı caydırıcılık sağlamak gibi hem fiziksel hem psikolojik etkileri içinde barındıran, vazifeleri icra ederek ülke savunmasında çok özel görev üstlenmektedir. Her zaman olduğu gibi ana limanımızdan uzaklarda eşlerimizden, çocuklarımızdan, anne, babalarımızdan ayrı geçirdiğimiz bu bayram gününde TCG Bora personeli olarak bu özel görevin bilincinde hazır bulunmaktayız. Deniz yetki alanlarımızın oluşturduğu ‘mavi vatanımızda’ verilen her görevi en iyi şekilde icra etmek üzere görevimizin başındayız" ifadelerini kullandı.
TCG Bora Savaş Hareket Subayı Üstteğmen Murat Yaralı de TCG Bora olarak her zaman görevlerinin başında, milletin emrinde olduklarını vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayramlarını kutlaması için daima nöbetteyiz. Her türlü görev için hazırız. Tüm Türkiye’nin kurban bayramını kutlarım” diye konuştu.
"TCG Bora hücumbotu olarak nöbetteyiz, daima hazırız"
Sözleşmeli Topçu Er Emre Bilgin ise 6 aydır TCG Bora’da görev yaptığını kaydederek, "Zorlu ve yorucu bir görev ancak mutluyum. Buradan annemin, babamın, kardeşimin ve herkesin bayramını kutlarım. TCG Bora hücumbotu olarak nöbetteyiz, daima hazırız” dedi.
Sözleşmeli Kamarot Er Fatih Furkan Arı da, “Deniz Kuvvetlerimizin muharip platformunda görev yapmaktan onur ve şeref duymaktayım. Mavi vatanımızı korumak için icra ettiğimiz anlarda her daim aklımda ailem ve vatanım var. Burada herşey çok güzel, beni merak etmeyin, çok mutluyum. Ayrıca tüm milletimizin Bayramını kutlarım” şeklinde konuştu.
Sözleşmeli Motorcu Er Harun Bayat, “Deniz Kuvvetlerinin en iyi ve en hızlı hücumbotun da görev yapmaktayım. Bundan dolayı gurur duyuyorum. İcra ettiğimiz görev zor olmasına rağmen burada komutan ve büyüklerimizin desteği ile tüm zorlukların üstesinden gelmekteyiz. Buradan tüm ülkemin ve sevdiklerimin bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha