Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye sığınan ve Batman’a yerleşen 9 çocuk annesi 72 yaşındaki Fatma Heseyn’in dramı yürekleri burkuyor. Heseyn, ilerlemiş yaşına rağmen sırtında taşıdığı çuvallarla gece ve gündüz çöplerde pet şişe ve teneke toplayarak, ailesinin hayatını idame ettirmeye çalışıyor.
Ülkesinde iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 10 nüfuslu Heseyn ailesi, yerleştikleri Batman’da yaşam mücadelesi veriyor. Ailenin yükünü sırtında taşıyan 9 çocuk annesi Fatma Heseyn, ailesinin hayatını idame ettirebilmek için gece ve gündüz demeden sırtındaki çuvallarla çöplerden pet şişe ve teneke topluyor. Topladıklarını hurdacıya satarak, kazandığı 15-20 TL ile ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Heseyn, ülkesindeki savaşın sona ermesini bekliyor.
Ülkelerindeki savaştan kaçtıklarını ancak yaşam savaşının içine düştüklerini anlatan Heseyn, “Eşimi savaştan önce kaybettim. Hiçbir yerden gelirim yok. Oturduğum evin kirasını Sosyal Yardımlaşmadan aldığım 300 TL ile ödüyorum. Hayatın bu zorlu mücadelesinde ayakta kalabilmek için elimden geleni yapıyorum. Gece gündüz demeden 9 çocuğuma baka bilmek için ekmeğimi çöpten çıkarıyorum” dedi.
Kaynak: iha