15 Temmuz Gazileri Platformu üyeleri dün gece geç saatlerde "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma" günü nedeniyle Çanakkale’ye hareket etti. Platform üyelerinin en küçüğü aynı zamanda 15 Temmuz’un en küçük gazisi 9 yaşındaki Batuhan Çetiner, "Dedelerime dua etmeye gidiyorum. Dedelerimin Çanakkale’de yaşadığımı ben bu yaşta 15 Temmuz’da yaşadım"

Yaklaşık üç ay önce dualarla açılan 15 Temmuz Gazileri Platformu üyeleri, vatanı için canını hiçe sayan 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anmak için dün gece yola çıktı. Platformun Küçükçekmece Halkalı’da bulunan binasında toplanan şehitler burada 15 Temmuz Hain darbe gecesi neler yaşadıklarını da anlattı. 15 Temmuz’da İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın koruma amirliğini yapan ve gazi olan Mehmet Onay, 15 Temmuz gecesini anlatarak, "Boğaziçi Köprüsü’nde İstanbul Emniyet Müdürümüzle köprüye intikal ettik orada vuruldum. İki ruhu birleştirme gidiyoruz. Hem Çanakkale ruhu ve 15 Temmuz Ruhunu birleştirmeye gidiyoruz. Vatanı kurtarmak için yine hazırız. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın. yine olursa yine biz hazırız kanımızı son damlasına kadar bu vatanı koruyacağız. Bizim atalarımız bu vatanı teslim etmemiş bizim teslim etmeye hiç niyetimiz yok" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin en küçük gazisi olan Batuhar Çetiner ise anlattıklarıyla herkesi duygulandırdı. 15 Temmuz gazisi küçük Batuhan, babasıyla o gece Vatan Caddesi’ne gittiğini söyleyerek, "Vatan Caddesi emniyet müdürlüğünün önündeyim. Birşey geldi ne olduğunu bilmiyordum.Mermiymiş. Kolum kırıldı. 20 gün alçıda kaldı. Halkımız hep bağırıyordu. O gece elinde bayraklarla akın akın geliyordu. Vatanımı korumak için herşeyi yaptım. Askerler tankla önümüzde geçiyor, helikopterler başımızın üzerimizden geçiyordu. Biraz korkuyordum. Ama vatan için korkmak mümkün değil. Dedelerimin Çanakkale’de yaşadığını 15 Temmuz’da ben bu yaşta yaşadım" dedi.

15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut ise 15 Temmuz’u unutturmayacaklarını söyleyerek, "15 Temmuz bu vatanın ikinci 18 Martı’dır o ruhu tekrar yaşamak için gidiyoruz. Şehitlerimi unutmadık unutturmayacağız. 15 Temmuz’u unutturmayacağız. Bir daha bu teröristler darbeciler olmasın diye bu haçlılar bize çökmesin diye hep bereber gaziler platformu dosta düşmanı biz ölmeden bu memleket çökmeyecek. Bizlerden çok var bu ocaklar ilelebet tütecek inşallah payidar olacağız. yeniden dirileceğiz" dedi. 16 Nisan Referandumu ile ilgili de konuşan 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, "Derneğimizi kurma amacımız milletimiz ve devletimizin sorunları tespit etmek onlara çözüm önerilerini sunmaktı. Şimdi önümüzde çok önemli bir referandum var. Anayasa değişikliği ile ilgili olarak da ’Biz vurulduk evlatlarımız vurulmasın bir daha darbe olmasın diye ülkemiz kalkınsın diye’ referandumda evet diyeceğiz" dedi. Ardından 15 Temmuz Gazileri Platformu üyeleri Çanakkale’ye doğru yola çıktı.
Kaynak: iha