ERZURUM (İHA) – Erzurum’un Oltu ilçesinde sayıları her geçen gün artan sokak köpekleri ilçe sakinlerini korkutuyor.
Özellikle kış aylarında çevre ilçe ve köylerden getirilip Oltu’ya bırakılan başıboş köpekler vatandaşları korkutuyor. Gruplar halinde dolaşan ve saldırgan olan köpekler çocuklar için büyük tehlike arz ediyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde okula gidiş gelişlerde öğrencilerin büyük tedirginlik yaşadığını öne süren vatandaşlar, sokak köpeklerine bir çözüm bulunmasını istiyor.
Köpekler, birbirlerine saldırarak da ölmelerine neden olurken, Oltu Ziyabey caddesinde dün sabah erken saatlerde köpeklerin kavgası, birinin ölümüyle son buldu. Cadde üzerinde duran köpeğin ölüsünü yoldan geçen bir vatandaş kaldırdı.
Cadde esnaflarından Mahmut Coşkun, sokak köpeklerinin gruplar halinde dolaştıklarını belirterek "Neredeyse caddeye, sokağa çıkamaz olduk. Bu duruma bir çözüm bulunması lazım. İnsanları tehdit ediyorlar" dedi.
Öğretmen Ulvi Öztaş ise özellikle ikili eğitim yapan okullarda sabah erken saatlerde öğrencilerin korkudan okula gidemediklerine birkaç kez şahit olduğunu kaydederek yetkililerin bir an önce bu konuya bir çözüm bulmalarını istedi.
Kaynak: iha