Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, olimpiyatlar dolayısıyla otellerin dolmak üzere olduğunu, şehre gelen misafirleri ağırlamakta zorlanır hale geldiklerini söyledi.

23. İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın Samsun turizmine etkisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan KATİD Başkanı Murat Toktaş, “Olimpiyatlar şehrimizdeki otellerimizde ciddi bir şekilde kalabalık sağladı. Şu an itibariyle hemen hemen bütün otellerimiz olimpiyat nedeniyle doluluk yakaladılar. Şehrimize gelen misafirleri ağırlamakta zorlanır hale geldik. Tabii bu durum bizi gururlandırıyor. Çünkü şehirde ciddi şekilde bir ekonomik kalkınma söz konusu” dedi.

“2 milyon dolar katkısı olacak”

Olimpiyatların şehrin ekonomisine katkı sağlayacağını vurgulayan Toktaş, “Bizim tahminlerimize göre sadece yurt dışından gelecek olan misafirlerin bu şehre 2 milyon dolar katkısı olacak. Samsun için kısa süreli bu girdi ekonomik anlamda artı bir katkı, artı bir rahatlık sağlayacak. Bunun yanı sıra biz daha çok olimpiyatların şehrimize kattığı değerle ilgileniyoruz. Bu değerle Samsun bir marka olmaya devam edecek. Olimpiyatlar her şehre nasip olmuyor. Artık Samsun bir olimpiyat şehri. Bundan 70 yıl sonra da olimpiyat şehri olarak anılacak. Bunun daha sonraki yıllarda da meyvelerini yiyeceğiz. Önümüzdeki senelerde her türlü spor müsabakalarına ev sahipliği yapabileceğimizi ispatlamış olduk” diye konuştu.
Kaynak: iha