NATO Okyanus Taşımacılığı Grubunda Başkan Yardımcılığı Görevi Ülkemizin.

Nato Okyanus Taşımacılığı Grubunda Ülkemizden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Uluslararası Denizcilik İlişkileri Dairesi Başkanı Emre DİNÇER, Okyanus Taşımacılığı (OS) Grubu Başkan Yardımcılığına aday olmuş, yapılan oylamada İtalyan rakibi karşısında eşit oy alarak, ikinci bir oylama ihtiyacı doğmuştur.
Tekrarlanan oylamada bu kez İtalyan rakibine yediye dört fark sağlayarak “Okyanus Taşımacılığı Grubu” Başkan Yardımcılığı seçimini kazanmıştır. Okyanus Taşımacılığı Grubu uzman çalışma grubu faaliyetleri Uzman Ahmet Macaroğlu ve Başkan Yardımcısı Emre Dinçer tarafından takip edilmektedir.

1949 yılında kurulan NATO’ya Türkiye 1952 yılında katılım sağlamış olup, halen ittifakın faal bir üyesi olarak etkinliğini sürdürmektedir. NATO Askeri ve Sivil kanattan oluşmaktadır.

Örgütün sivil komitelerinden birisi olan ve Dahili Satıh Taşımacılığı, Sivil Havacılık ve Okyanus Taşımacılığı kısımlarından oluşan Sivil Olağanüstü Hal Planlama Komitesine bağlı (CEPC) Taşımacılık Grubu(TG) 22-23 Şubat 2016 tarihleri arasında NATO Karargah Merkezi olan Brüksel’de toplantısını gerçekleştirilmiştir.

İlk gün, genel görüşmeler her üç grup ile birlikte gerçekleştirilmiş, üye ülkelerde yaşanılan sorunlar, karşılaşılan sıkıntılar ve çözüm önerileri dillendirilmiştir. İkinci gün gruplar ayrı ayrı toplanarak kendi gündemleri ile ilgili teknik çalışmalarını sürdürmüşlerdir.

Ülkemiz ilk kez Okyanus Taşımacılığı Grubunda böyle bir görev üstlenmiştir. Uluslararası alanda üstlenilen bu yeni görevin Ülkemiz deniz ticaret filosuna, denizcilik imkan ve kabiliyetlerine katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.
Editör: TE Bilişim