Kumyaka Köyü Kadınlarını Kalkındırma ve Yaşatma Derneği üyeleri ürettikleri organik köy ekmekleriyle hem geleneklerini sürdürüyor hem de aile bütçelerine destek oluyor.

Kumyaka Köyü Kadınlarını Kalkındırma ve Yaşatma Derneği üyelerinin haftanın 2 günü yoğurdukları ve pişirdikleri 50’ye yakın ekmek kısa sürede vatandaşlar tarafından tüketiliyor. Perşembe ve cumartesi olmak üzere bir araya gelip hem geleneklerini hem de aile bütçelerine destek olduklarını belirten Kumyaka Köyü Kadınlarını Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arife Korkmaz, "Derneğimizi kurmamızdaki tek amaç, Kumyaka bayanları olarak evlerimizde tüketici olarak oturmaktansa bir araya gelerek üretici olarak insanlara daha faydalı olmak ve en önemlisi de aile bütçemize katkı sağlamaktı. Kayıtlı 50 üyesi bulunan dernekte 16 arkadaşımız aktif olarak görev yapmaktadır" dedi.

Derneğin çatısı altında hamur işleri, çiğ börek ve gözleme çeşitleri üretip satışının yapıldığını belirten Mahalle Muhtarı Ramiz Batmaz, "Ancak ürün yelpazemizi geliştirerek, tarhana, erişte, mantı, yufka ve çeşitli ev baklavası üretiyoruz. Mudanya, Tirilye ve Bursa dışından çok sayıda müşterimiz bulunuyor. Burada ki birçok müşterimizin istedikleri ürünleri kargoyla göndermeye de başladık. Derneğimizde ayrıca hiçbir kimyasal ve katkı maddesinin kullanılmadan tamamen ekolojik olarak kendi ürettiğimiz ürünlerden bal, reçel, peynir, domates, biber, salatalık, yumurta ve tarhana çorbasından oluşan kahvaltı çeşitlerimizle hizmet vermeye devam ediyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha