Hatay’da anaokulu öğrencileri, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için 100 metrekarelik "dünyanın en büyük ebru çalışması"nı yaptı.

Defne ilçesi Sümerler Mahallesi’nde bulunan Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencilerinin rekor denemesi, 20 öğretmen ve 490 öğrencinin katılımıyla bir AVM’nin açık otoparkında gerçekleşti. Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hazırlanılan çalışma 4-5 yaşlarındaki öğrencilerin minik elleriyle hazırlanırken, noter huzurunda gerçekleşti ve resmiyet kazandırıldı.

Anaokulu müdürü Şevki Fakıoğlu yaptığı açıklamada, daha önce ebru sanatı ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Öğrencilerimize bu sanatı sevdirmek, deneyim kazandırmak için çalışmalar yapıyorduk. Şimdi ise bu çalışmaları tek tarafta toplayıp Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yaptık. Ümit ediyorum ki çocuklarımız için gerek bu sanat adına gerek okul öncesi eğitime dikkat çekmek adına, bölgemize ses getirme amacıyla bu etkinliği yaptık, inşallah başarılı olmuşuzdur” dedi.

Ellerindeki fırça ve boyalar ile 100 metrekarelik ebru çalışması ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek isteyen minik öğrenciler birer ebru sanatçısı edasıyla boyalarını suya serpti.

100 metrekarelik kumaş, öğrenciler tarafından boya serpilen tezgahın üzerine serilerek boya ile buluşturuldu. Çocuklarının emekleriyle boyanan kumaşı tezgahtan kaldıran veliler, kumaşı ölçmesi için 6.Noter Başkatibi Hidayet Koşar’a teslim etti.

Boyanan kumaşı ölçen Noter Başkatibi Hidayet Koşar ise kumaşın 100 metrekare olduğunu ifade ederek kayda aldı.
Kaynak: iha