İstanbul genelinde düzenlenen ortaokullar arası Judo Şampiyonasına Özel Marmara Evleri İhlas Ortaokulu Judo Takımı damga vurdu.
Sultanbeyli Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada Özel Marmara Evleri İhlas Ortaokulu Judo Takımı 2 birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçüncülük alarak büyük bir başarı sergiledi.
Şampiyonada 63 kiloda Hayriye Artış ve 57 kiloda Vildan Söztutan tüm rakiplerini yenerek şampiyonluğa ulaştı. 40 kiloda Derya Begüm Tuna ve 36 kiloda Aynur Şenocak İstanbul ikincisi olurken, 44 kiloda da Ayşe Şüheda Sari İstanbul üçüncüsü oldu.
Şampiyona sonrasında konuşan takım antrenörü Ayşegül Kızılkaya çok güzel bir şampiyona geçirdiklerini söyledi. Okullarında judo çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Kızılkaya, her yıl daha çok sayıda ve daha başarılı judocu yetiştirdiklerini ifade etti. Amaçlarının judoyu sevdirmek olduğunun altını çizen Kızılkaya, “Ülkemizin önemli judocuları, okullarımızda antrenmanlara katılıyor. Böylece ülkemizin judo alt yapısına da sporcu yetiştiriyoruz” dedi.
Kaynak: iha