Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5. senesinde Sakarya’da dualarla anıldı.
Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 5. yılı münasebetiyle Sakarya’da anma ve anlama programı düzenlendi. Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Salonunda geniş katılımla gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda ayrıca müzisyen Umut Mürare de sevilen eserlerini seslendirdi.
“ANMA YAPARKEN BİR DE ÖNEMLİ MESAJ VERİYORUZ”
Programda konuşma yapan Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Böyle bir dava adamını vefatının üzerinden 5 sene geçtikten sonra, ilk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla anmayı nasip ettiği için Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler olsun.
Milli Görüşçüler olarak bu anma programlarını yaparken sadece anılarımızı tazelemek için, geçmişlerimize hayır dua etmek için, nostalji yaşayıp dağılmak için yapmıyoruz. Anma yaparken bir önemli mesajı da veriyoruz. Ey zalimler, ey dünya Siyonizm’i, ey 300’ler meclisi ‘Biz Erbakan’ı gömdük, üzerine 10 metrelik beton döktük’ dediniz, bizde bu anma programlarıyla sizlere diyoruz ki, Erbakan hocayı gömseniz de, üzerine beton değil kurşun dahi dökseniz de Erbakan hocayı ve Milli Görüşü bitiremezsiniz” dedi.
GENİŞ KATILIM
Programa Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın yanı sıra Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar, Erenler Belediyesi Başkanı Cavit Öztürk, Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, Hamas İslami Direniş Hareketi Sözcüsü Hüsam Berdan, Vakfın çevre il ve ilçe temsilcileri ile Sakaryalı Milli Görüşçüler katıldı.
Program okunan hatmi şeriflerin duasının yapılmasıyla sona erdi.
Kaynak: iha