Bursa’da Sınav okullarının 3 ayrı kampüsünün toplu açılış töreninde kurdele kesen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz alev saçan meşalenin kurbanı oldu. Sahneye doğru patlayan meşaleler Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ve kendisine eşlik eden protokolü korkuttu. O anlar kameralara yansıdı. Yılmaz Törene birlikte katıldığı eski içişleri bakanı Efkan Ala’yı da uyarıp meşaleler tamamen söndükten sonra sahneden aşağıya indi. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası halkın milli irade destanının önümüzdeki dönemde hem devlet hem özel okullarda hemde üniversitelerde müfredata koyacaklarını söyledi.
Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde Sınav Koleji’nin Özlüce, Kestel ve Mustafakemalpaşa kampüslerinin toplu açılış törenine katılan Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarını düzenli olarak okula göndermeleri kaydıyla ’’Şartlı Eğitim Yardımı’’nı başlattıklarını söyledi.
"Kızım oğlumdan bir adım öndedir"
2003 yılından 2016 yılına kadar bu kapsamda 23 milyon 479 bin öğrencinin annesine 4 milyar 589 milyon lira nakit destek verdiklerini anımsatan Bakan Yılmaz, "İlköğretime devam eden kız çocukları için annelere 40 lira, erkek çocuklar için 35 lira, orta öğretime devam eden kız çocukları için 60 lira, erkek çocukları için 50 lira ödüyoruz. Bunlara da ne diyoruz; pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kızlarımızı erkeklerden bir adım daha önde tutuyoruz. Benim hem kızım, hem oğlum var ama kızım oğlumdan bir adım öndedir. Bu ana kadar kızıma herhalde pek kötü bir söz söylediğim olmamıştır, kızdığım dahi. Oğluma arada sırada kızıyorum ama kızıma kızmıyorum. Dolayısıyla bizim toplumumuzun geleneğinde, kültüründe, örfünde, motifinde var. Peygamberimizin nesli kızından devam eder. ’Ben Allah’tan hayırlı evlat istedim, o bana kız evlat verdi’ diyor. Biz bu kültürün devamı olarak biliriz ki hayırlı evlat kız evladıdır" dedi.
’’15 Temmuz ve milli irade destanı seneye müfredata giriyor’’
İnsanın ölünce küçülmediğini 15 Temmuz’da Ömer Halis’leri görenlerin evlatlarına aktaracaklarını ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı. ’’Diyecekler ki; insan ölünce küçülmez. İnsanın yaşarken ölümlü olduğunu, bayrak için, vatan için ölenlerin ise devleştiğini mutlaka gelecek nesillere aktarmamız lazım. Önümüzdeki dönemde biz 15 Temmuz’u ve milli irade destanını müfredatlarımıza koyacağız. Bunun için hem devlet okullarında,hem özel okullarda, hem de üniversite inşallah bu milli irade destanını nesilden nesile aktaracağız ki bir daha bu aziz millet uçurumun kenarına gelmesin. Veya bu millet üzerine hiç kimse pilan kurmayı aklına getiremesin. Ben bu aziz milletin bir daha kendisi aleyhine plan kurmak isteyenlerin planlarını boşa çıkaracağını, onların herhalde bir daha bunu düşünürken derler ya ’40 düşün’ diye 40 sefer düşündüreceklerine inanıyorum.’’
Konuşmaların ardından kampüslerin açılış kurdelesini kesen Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra okulu gezdi. Törene, Bakan Yılmaz ve Ala’nın yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bazı milletvekilleri ve davetliler katıldı.
Kaynak: iha