Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa’nın Strasbourg kentinde katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel oturumunda, belediyelerin kayyım atanmadan önce PKK’ya destek verdiğini belirttiği anda moderatör tarafından engellendi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa’nın Strasbourg kentinde 5’inci kez düzenlenen oturumda konuştu. Subaşıoğlu, kayyım atanan belediyeler ve belediyelerin kayyım atanmadan önce PKK’ya destek verdiğini belirttiği sırada, oturumun moderatörü olan Avrupa Halklar Partisi Grup Başkanı Van Staa Herwig eliyle işaret ederek Subaşıoğlu’nun konuşmasını engelledi.

"Terörizm tanımının yeniden yapılması gerektiğine katılmıyorum"

Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, terörün yeniden tanımlanması gerektiği kanaatinde olmadığını söyleyen Başkan Subaşıoğlu, "Tartıştığımız raporda Türkiye’de maalesef terörizm tanımının yeniden yapılması gerektiği konusunda bir tavsiyede bulunuluyor. Ben buna kesinlikle katılmıyorum çünkü, son dönemde Türkiye’de futbol maçı izlerken onların güvenliğini sağlamak üzere görev yapan Türk polisine PKK tarafından çok önemli bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Dolayısıyla bu çerçevede görev yapan Türk polisine terör saldırısı düzenleyenlerle ilgili ben terörün tekrar tanımlanması gerektiği kanaatinde asla değilim" dedi.

Yılbaşında İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin de konuşan Başkan Subaşıoğlu, "Aynı zamanda Türkiye’de yılbaşı gecesi eğlenme haricinde hiçbir suçu olmayan insanlara silahla tarama yapıldı. Dolayısıyla bu çerçevede eğlenmek isteyen insanlara silahla tarama yapılması konusunda da terörün tekrar tanımlanması gerektiği kanaatinde değilim" ifadelerini kullandı.

"Belediyeler halka hizmet yerine PKK’ya lojistik ve finansal destek verdi"

Kayyım atanan belediyelerin daha önce kamu hizmeti yerine PKK’ya destek verdiğini belirten Subaşıoğlu, "Yine genel kurulda tartışılacak bu raporla ilgili kayyum atanan belediyelerin maalesef kamu hizmetlerini aksaklıklarından bahsedilmektedir. Bu kesinlikle doğru değil asıl kayyum atana belediyeler kayyum atanmadan önce kamu hizmetleri olan çöp toplama ve sokakların temizliği gibi hizmetleri yerine getirmemekteydiler. Daha önce bu görevden alınan belediye başkanları, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak yerine PKK terör örgütüne lojistik ve finansal destek sağlamak adına kamuyu kullandığını görmekteyiz" dediği sırada konuşması oturumun moderatörü tarafından el işaretiyle engellemeye çalışıldı.
Kaynak: iha