MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Karakaya köyü sakinleri, Badışan Nehri üzerinde sulama amaçlı baraj yapılmasını istiyor.

Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ve beraberindeki heyet, Karakaya köyündeki Badışan Nehri kenarında incelemelerde bulundu. Başkan Kılıç’a bilgi veren Karakaya Köyü Muhtarı Mehmet Muhsin Özkahraman, köylerine baraj yapılmasını istediklerini söyledi. Muhtar Özkahraman, “Devlet Su İşleri yetkilileri 30 yıl önce köyümüze geliyorlar ve nehri incelemeye alıyorlar. Köyümüzün girişine baraj yapımı için düşünülen bölgeye, baraj suyu ölçme cihazı koyuyorlar. O günden sonra da bir çalışma yapılmadı. Bu baraj yapılırsa, tüm Malazgirt Ovası’nı sulayabilecek” dedi.

Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ise, Badışan Nehri’nin boşa aktığını belirterek, “Badışan Nehri suyu çok cazibeli bir su ve yıllardır boşa akıp gidiyor. Burada bir baraj yapılsaydı, tüm Malazgirt Ovası’nda çiftçilik yapan çiftçilerimiz suya kavuşacaktı. İlçemiz tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan bir yerdir. Buraya yapılacak bir baraj, Malazgirt Ovası’na bolluk ve bereket getirecektir” diye konuştu.
Kaynak: iha